Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreşedintele american laudă o ţară musulmană

Vicepreşedintele american Mike Pence a salutat joi practica moderată a islamului în Indonezia, ca fiind o "sursă de inspiraţie pentru lumea musulmană", informează AFP, conform agerpres.

"Islamul tradiţional moderat din Indonezia este cu adevărat o inspiraţie pentru lume", a declarat Pence la finalul întrevederii sale cu preşedintele indonezian Joko Widodo, în cadrul vizitei pe care o efectuează în cea mai populată ţară musulmană din lume.

Donald şi Ivanka Trump vor fi ÎN DIRECT cu astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională-VIDEO

"În naţiunea voastră, ca şi în a mea, religia uneşte, nu dezbină. Aceasta ne dă speranţa pentru un viitor mai bun şi suntem recunoscători pentru importanta sursă de inspiraţie pe care Indonezia o oferă lumii", a adăugat Pence.

Declaraţiile lui Mike Pence apar ca o tentativă a Administraţiei americane de a aplana neînţelegerile cu lumea musulmană, după recentele iniţiative ale preşedintelui american Donald Trump.

Trump şi-a atras în ultimele luni critici vehemente, adoptând ordine executive anti-migraţie ce interzic temporar intrarea pe teritoriul SUA pentru cetăţenii a şase ţări majoritar musulmane - Indonezia nu figurează pe listă - în numele luptei împotriva terorismului.

Afirmaţiile lui Pence intervin cu toate acestea la o zi după alegerile pentru un nou guvernator al Jakartei, alegeri ale căror rezultate arată o influenţă crescândă a susţinătorilor unei linii dure a islamului în faţa moderaţilor. Miercuri, guvernatorul creştin în exerciţiu, Basuki Tjahaja Purnama, în proces pentru insultă adusă islamului, a fost învins de candidatul musulman, întrunind 42% din voturi comparativ cu cele 58% obţinute de rivalul său.

Până aici a fost! Marea Britanie ÎNCHIDE liberul acces înainte de 8 iunie

Guvernatorul Purnama a fost inculpat pentru blasfemie la sfârşitul lui 2016, la presiunile unor manifestaţii gigantice organizate de islamiştii susţinători ai unei linii dure, experţii denunţând o instrumentalizare în scopuri politice.

Indonezia, ţară din Asia de Sud-Est, cu 255 de milioane de locuitori, numără aproape 90% de musulmani care practică în marea lor majoritate o formă de islam moderat.

Filosofia statului indonezian se bazează pe "Pancasila" (cinci principii) care recunoaşte între altele egalitatea dintre cele şase religii recunoscute în ţară. Nu este cazul în alte ţări musulmane, care se ghidează după legea islamică Sharia. Mai mult, nu există nicio referinţă la islam în Constituţia indoneziană, contrar celei, de exemplu, din Malaezia vecină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.