Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședintele Camerei Deputaților a cerut sancționarea deputatului Andi Grosaru

Facebook
Andi Grosaru

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Daniel Suciu a solicitat, marţi, Biroului permanent sancţionarea deputatului neafiliat Andi-Gabriel Grosaru, după ce acesta nu a mai vrut să plece de la microfonul la care deputaţii iau cuvântul în timpul dezbaterilor din plenul de luni. Solicitarea a fost transmisă către Comisia juridică pentru raport.

„Înaintez prezenta sesizare disciplinară în legătură cu evenimentul grav ce a avut loc în şedinţa Camerei Deputaţilor din data de 29 aprilie 2024, în cadrul dezbaterilor proiectelor aflate pe ordinea de zi, când domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru, deputat neafiliat, a perturbat buna desfăşurare a acesteia, nedorind să părăsească microfonul Camerei Deputaţilor, deşi am solicitat în mod repetat acest lucru, fiind ulterior nevoit să suspend şedinţa în baza art. 158 alin. (2)”, arată sesizarea făcută de vicepreşedintele Camerei, Daniel Suciu.

El a mai spus că, „în calitate de preşedinte de şedinţă, solicit sesizarea Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi pentru ocuparea abuzivă a locului de la pupitru de către domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru care a încercat prin orice modalitate să împiedice desfăşurarea normală a lucrărilor parlamentare”.
„Deşi, conform regulamentului, am atenţionat verbal deputatul în culpă şi l-am invitat la respectarea regulamentului, acţiunile celui menţionat mai sus au continuat şi au fost de-o gravă amplitudine, ducând la suspendarea şedinţei. Având în vedere evenimentele prezentate mai sus, solicit Biroului permanent al Camerei Deputaţilor să analizeze această sesizare şi să o transmită Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi în vederea aplicării sancţiunilor corespunzătoare pentru conduita domnului deputat Andi-Gabriel Grosaru care se face vinovat de încălcarea prevederilor Regulamentului Camerei Deputaţilor. Pentru analiza celor relatate mai sus, precizez faptul că înregistrarea video a şedinţei se regăseşte pe site-ul Camerei Deputaţilor”, a conchis deputatul PSD Daniel Suciu, în documentul transmis Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Daniel Suciu cel care a prezidat şedinţa Camerei Deputaţilor a fost nevoit să suspende plenul de luni, după ce deputatul neafiliat Andi Grosaru nu a mai vrut să plece de la microfonul la care deputaţii iau cuvântul în timpul dezbaterilor. Social-democratul Daniel Suciu i-a cerut, în mai multe rânduri, lui Grosaru să meargă la locul său în bancă şi i-a transmis că „orice om are gradul lui de răbdare şi de toleranţă”, iar „dumneavoastră aţi încălcat orice regulă”. „Domnule Grosaru fac un ultim apel la dumneavoastră, înainte de a cere sancţionarea dumneavoastră în Biroul permanent cu tot ceea ce se cuvine de aici”, i-a mai spus Suciu. „Îmi pare foarte rău. Eu nu funcţionez cu şantaj. Suspend şedinţa. Ne revedem mâine”, a conchis deputatul PSD.

Andi Grosaru a susţinut, într-un comunicat transmis News.ro, că a fost exclus în mod nelegal, începând cu luna octombrie 2021, din comisiile de specialitate a Camerei Deputaţilor pentru că a pus întrebări despre un proiect care urma să fie votat şi care nu ar fi parcurs toate procedurile interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.