Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreşedintele CJ Prahova, apropiat al lui Iulian Dumitrescu, acuzat că a încercat să influenţeze martorii unui dosar

cj prahova
dumitru tudone

Filiala Prahova a partidului Forţa Dreptei solicită public demisia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Dumitru Tudone, pe care îl acuză că a încercat să influenţeze, chiar în sediul Consiliului Judeţean, martori în dosarul penal în care procurorii prahoveni anchetează distorsionarea numărătorii voturilor de la alegerile locale din anul 2020 în toate secţiile de votare din comuna Ciorani, cea mai mare localitate rurală din Prahova, urmată de furtul şi distrugerea a sute de buletine de vot.

”Cerem public demisia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Tudone, datorită folosirii influenţei funcţiei pe care o deţine, folosind instituţia publică a Consiliului Judeţean pentru a intimida martorii din dosarul furtului de voturi de la Ciorani. I-a invitat în biroul din instituţia publică, spunându-le să lase mai moale cu declaraţiile”, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele filialei Prahova a partidului Forţa Dreptei, George Ionescu, unul dintre liderii la nivel naţional al acestei formaţiuni politice.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil au deschis, în anul 2021, un dosar penal care vizează fraudarea alegerilor locale din anul 2020 în toate secţiile de votare din localitatea Ciorani, cea mai mare comună din Prahova.

La acel moment, primarul Marin Voicu (PNL) şi alte 16 persoane au fost arestate preventiv. Cei 16 suspecţi, cei mai mulţi dintre ei angajaţi ai Primăriei, au fost inculpaţi pentru falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, iar edilul pentru instigare la această infracţiune. Ei au fost acuzaţi că fără a da dovadă de ”trac infracţional”, au falsificat alegerile în favoarea PNL.

”Ceea ce se remarcă în modalitatea în care au acţionat inculpaţii din prezenta cauză este însuşi modul brut în care au acţionat, ”furând” voturile alegătorilor fără niciun resentiment, modul de organizare şi funcţionare fiind unul haotic, fără a respecta în niciun fel dispoziţiile legale”, sunt concluziile anchetatorilor.

Ulterior, sacii în care erau depozitaţi buletine de vot aferente scrutinului de la Ciorani au fost furaţi, procurorii concluzionând că mii de buletine de vot au fost arse, pentru a nu exista probe.

Mai mulţi inculpaţi din acest dosar au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei în faţa procurorilor, pentru a scăpa de un proces penal şi pentru a primi pedepse cu suspendarea executării.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova Dumitru Tudone nu a răspuns, până la ora transmiterii aceste ştiri, solicitării formulate de News.ro privind exprimarea unui punct de vedere în legătură cu acuzaţiile legate de influenţarea unor martori din acest dosar.

Dumitru Tudone este un apropiat al lui Iulian Dumitrescu. El a fost secretar general al Consiliului Judeţean Călăraşi, iar la alegerile din anul 2020 şi-a făcut mutaţia în judeţul Prahova, lăsându-şi familia în Călăraşi, pentru a candida în acest judeţ. După alegerile locale, a obţinut funcţia de vicepreşedinte al CJ Prahova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.