Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședintele Comisiei de Apărare îl trage de mânecă pe Iohannis: 'Din acest draft, se văd clar intențiile pe care le susțineți'

Klaus Iohannis

„Românii sunt îngrijorați pentru că, din acest draft, se văd clar intențiile pe care le susțineți”, afirmă vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, Bogdan Rodeanu, ca reacție la declarațiile președintelui Klaus Iohannis cu privire la proiectele legilor securității naționale.

„Legile Securității Naționale și Interesul Președintelui. „Cineva, și știm cine, a considerat că e bine să-l dea pe surse. Este o eroare majoră, fiindcă oamenii sunt îngrijorați, cu toate că este un prim draft”, a declarat Președintele Iohannis. Da, domnule Președinte. Românii sunt îngrijorați pentru că, din acest draft, se văd clar intențiile pe care le susțineți. Susțineți ca acestor servicii să le fie alocate sume ce nu pot fi controlate și puteri cât mai mari, în raport cu cetățenii României și, totodată, cât mai puțin control parlamentar. Într-un stat democratic, așa ceva nu este posibil”, afirmă deputatul USR Bogdan Rodeanu, vicepreședinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților.

El adaugă că „românii nu au votat servicii secrete, ci un Parlament și un Președinte”.

„Comisiile parlamentare trebuie să aibă dreptul și obligația de a verifica activitatea acestora. USR rămâne alături de români și de lege. USR susține apărarea drepturilor și libertăților tuturor cetățenilor. Iar aceste elemente sunt baza întăririi Interesului nostru Național”, conchide Rodeanu.

„Personal, mă voi îngriji ca acolo unde draftul nu a avut o formă corespunzătoare timpurilor noastre să fie corectat. (...) Cineva - și știm cine - a considerat că e bine să-l dea pe surse. Este o eroare majoră, fiindcă oamenii sunt îngrijorați, cu toate că avem un prim draft”, spunea marți Klaus Iohannis despre proiectul legilor securității naționale. El afirmă că este un prim draft, care va fi modificat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.