Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE, ultimatum pentru Italia pentru a evita măsuri disciplinare: 'Timpul este foarte limitat'

europarl.eu
Comisia europeana UE

Italia mai are puţin timp la dispoziţie să îşi modifice proiectul de buget pentru 2019 şi să evite măsuri disciplinare din partea Uniunii Europene, a avertizat luni vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, în timpul unei audieri parlamentare la Strasburg, transmite Reuters, informează News.ro.

”Timpul este foarte limitat”, a spus Dombrovskis în faţa parlamentarilor, cerând modificări substanţiale ale proiectului de buget.

Citește și: Arma secretă a lui Putin - Numire la șefia serviciului militar de informații GRU! Cine îl succede pe Igor Korobov, decedat luna trecut

Premierul italian Giuseppe Conte se va întâlni miercuri cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru a încerca să evite procedura disciplinară a UE, care ar menţine presiunile pieţei financaire asupra Italiei şi care poate include amenzi, reducerea accesului la fonduri UE şi alte sancţiuni financiare.

Recomandarea comisiei pentru măsurile disciplinare ar putea veni săptămţna viitoare, dacă Executivul UE nu va ajunge la un acord cu guvernul de la Roma. În urma recomandării, miniştrii de Finanţe ai UE ar putea declanşa procedura disciplinară în februarie anul viitor.

Citește și: SUA restituie statului Filipine trei clopote luate ca pradă de război, după aproape 120 de ani de la conflictul dintre cele două țări

”Suntem pregătiţi să luăm viitoarele măsuri”, dacă discuţiile nu vor avea succes, a spus Dombrovskis.

În timpul aceleiaşi audieri, comisarul pentru Afaceri Economice, Pierre Moscovici, a spus că dialogul cu Italia s-a îmbunătăţit, dar a reamintit Romei că Eexecutivul UE continuă oricum pregătirile pentru procedura disciplinară, pentru eventualitatea în care modificarea bugetului va fi insuficientă.

Citește și: ANAF, operațiune de amploare! Marile hotelurile din București - cele mai drastice controale din ultimii 10 ani

Guvernul italian avea ca ţintă în buget un deficit bugetar de 2,4% din PIB, pentru 2019 şi cheltuieli pentru ajutoare sociale şi pensii care nu permit reducerea datoriei publice uriaşe a ţării, aşa cum prevăd reglementările UE.

Roma şi-a exprimat în ultimele săptămâni disponibilitatea de a reduce ţinta de deficit bugetar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.