Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreşedintele Comisiei SRI, despre protocolul PÎCCJ-SRI din 2016: 'Cel puțin la fel de revoltător ca cel din 2009'

comisia sri

Vicepreședintele Comisiei de control SRI, Marian Cucșa (ALDE), a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că protocolul SRI-PG publicat de Darius Vâlcov este cel puțin la fel de revoltător precum cel din 2009 și că e o noutate că au fost încheiate două protocoale în aceeași zi.

”Nu îmi amintesc să existe așa ceva la noi la comisie. E o noutate și pentru noi (ca cele două protocoale SRI-PG să fie semnate în aceeași zi, pe 7 decembrie 2016 - n.r.). Nu am mai întâlnit așa ceva. Trebuie să vedem exact despre ce este vorba cu aceste protocoale, care a fost intenția, de ce s-a făcut... M-am uitat puțin și pe conținutul lui și e, din punctul meu de vedere, cel puțin la fel de revoltător ca cel din 2009”, a declarat vicepreședintele Comisiei de control SRI, Marian Cucșa (ALDE).

CITEȘTE ȘI: De ce ar trebui să faci DETOXIFIERE de zahăr pentru o lună. Iată cum se face!

El a mai spus că, personal, este împotriva existenței unor astfel de protocoale.

”Nu e în regulă deloc. Sunt împotriva protocoalelor. Categoric! Nu ar trebui să existe protocoale secrete. Avem bază legală. Dacă trebuie îmbunătățită baza legală, o îmbunătățim. Să se lucreze în baza legii, nu în baza unor protocoale secrete, ascunse sau cum se mai numesc ele”, a mai spus Cucșa.

Claudiu Manda, șeful Comisiei de Control SRI, a afirmat, vineri, după ce a făcut verificări, că protocolul secret prezentat de Darius Vâlcov, între PG și SRI, nu există la comisia parlamentară și a cerut Serviciului să-i pună la dispoziție atât protocolul, cât și actul de denunțare.

Consilierul premierului Darius Vâlcov a făcut publică o altă variantă a protocolului semnat între SRI și Parchetul General, în anul 2016, în preajma alegerilor, acesta având mai multe prevederi decât cel care apare pe site-ul Ministerului Public.

Protocolul făcut public de Darius Vâlcov este încheiat între SRI și Parchetul General și are 27 de puncte. Are ca dată de înregistrare decembrie 2016, dar este diferit de cel nesecret care apare pe site-ul ministerului Public.

CITEȘTE ȘI: Utilizările NEOBIȘNUITE ale PIPERULUI în funcție de culoarea lui

"Vad ca se dezbate intens asa zisul protocol semnat de Procurorul General cel oripilat de existenta protocoalelor si domnul Hellvig, cel care “modernizeaza” Serviciul de Informatii.... Eu va propun sa nu mergeti dupa fenta! Ia sa vedeti ce mi-a lasat mie cineva pe prag...azi dimineata! BOMBAAA!!!
P.S.: se poate ca si oamenii decenti din interiorul sistemului sa se fi saturat de aceste mizerii?! Multumesc, anonimule!
P.S.2: ne-au luat de prosti! Au facut spectacol desecretizand protocolul din 2009 care era deja abrogat!", scrie Darius Vâlcov, pe Facebook.

Potrivit documentului, la Obiectivul cooperării, se arată că valorificarea informațiilor referitoare la săvârșirea infracțiunilor prevăzute de legislația în vigoare. “Promovarea și asigurarea comunicării permanente și eficiente între Serviciu, prin structurile sale (centrale și teritoriale) și Parchet, respective structurile acestora (centrale și teritoriale)”, se arată în protocol.

Documentul menționează asigurarea schimbului de informații prin canale permanente de comunicare la toate nivelurile. “În situații excepționale, pentru valorificarea unor oportunități operative, schimbul de informații , se va face la nivel de execușie, cu încunoștințarea, de îndată, a celor abilitați”, se arată în document.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.