Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședintele FRR, Mircea Copaci, îi cere demisia lui Eduard Novak, după scandalul de la naționala de hochei cu imnul Ținutului Secuiesc

Mircea Copaci FRR

Vicepreședintele Federației Române de Rugby, Mircea Copaci, îi cere demisia ministrului tineretului și sportului, Eduard Novak, pe fondul scandalului de la meciul de hochei România – Ungaria.

"Am primit cu consternare și regret cele petrecute la meciul de hochei România – Ungaria.

Sportivii care luptă sub culorile naționalei nu mai au reprezentarea importanței și onoarei de a fi în această postură, nu înțeleg că în evenimentele sportive respective, ei SUNT ROMÂNIA! Au o responsabilitate față de țara lor și SUNT ROMÂNI indiferent de etnie!

Să nu mă înțelegeți greșit, eu nu îmi îndrept furia împotriva sportivilor, pentru că puțini știu cât este de dificilă viața unui sportiv de performanță. Toți cei care nu își fac datoria și nu își înțeleg menirea în sport, ar trebui să își facă o analiză serioasă a propriilor acțiuni și să ia măsuri de revenire la o abordare normală a lucrurilor!

Cât despre atitudinea ministrului tineretului și sportului, condamn vehement nesancționarea intonării imnului Ținutului Secuiesc de către echipa națională, cu atât mai mult cu cât este la rândul său sportiv care a concurat sub culorile naționale!

Dacă era vorba despre oricine altcineva, poate înțelegeam că nu știe ce înseamnă să ți se cânte imnul, însă, pentru că dânsul știe exact ce înseamnă acest lucru, de aceea nu a sancționat intonarea imnului secuiesc: discursul și acțiunile care încurajează autonomia Ținutului Secuiesc fac parte din normal!

Gândindu-mă la atitudinea ostilă pe care ministrul a avut-o față de rugby-ul românesc, faptul că nu a sprijinit acest sport deși este, în prezent, singurul sport de echipă care participă la Cupa Mondială și cel mai bine clasat sport de echipă în ranking-ul mondial, este inadmisibil să ratezi o ocazie unică de a promova România în lume!

Acțiunile ministrului Novak sunt anti-românești! Demisia!", spune Mircea Copaci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.