Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreşedintele Societăţii de Medicină de Familie: 'Nu putem calcula prevalenţa COVID-19, datele nu sunt relevante'

Getty Images
doctor spital medic

Vicepreşedintele Societăţii de Medicină de Familie din România, Gindrovel Dumitra, susține că cifrele prezentate de autorităţi cu numărul infectărilor de COVID-19 nu sunt relevante.

Medicul Gindrovel Dumitra declară că testele au fost făcute în nişte locaţii ţintă care au un grad de risc ridicat, potrivit mediafax.ro.

Citește și: SHOW Schimb dur de replici între Victor Ponta și Traian Băsescu în direct: 'După şase seara, culcaţi-vă!' / 'E tonul prostului'

„Este foarte importantă această urmărire pe care o realizăm în cămintele de bătrâni pentru că bătrânii sunt la cel mai mare risc pentru evoluţia către o formă severă şi deces. Pentru a evalua numărul de persoane bolnave dintr-o anumită populaţie, nu acesta este testul pe care trebuie să îl realizăm”, a spus Dumitra.

Directorul DGASPC Sector 3, Mihaela Mugureanu, a declarat la rândul său că testarea trebuie făcută în centrele rezidenţiale cel puţin de două ori pe lună.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

„Din păcate au existat probleme, şi aceste probleme sunt generate de o slabă organizare a activităţii de testare”, a precizat aceasta.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirma că, în ţara noastră, testele se fac cu precădere în zonele de risc, adică în căminele pentru bătrâni şi în unităţile care aparţin de serviciile de asistenţă socială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.