Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viceprim-ministrul Birchall a reieterat angajamentul ferm al României de a sprijini integrarea europeană a Chişinăului

inquamphotos.com / Octav Ganea
ana birchall
Viceprim-ministrul Ana Birchall a avut, luni, o întrevedere cu vicepremierul pentru reintegrare al Republicii Moldova, Cristina Lesnic, context în care a reiterat angajamentul ferm al României faţă de avansarea parcursului european al Republicii Moldova, în conformitate cu Parteneriatul Strategic între cele două state pentru integrarea europeană a Chişinăului, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, viceprim-ministrul român a evidenţiat importanţa pe care o are continuarea procesului de reforme democratice şi economice profunde şi mobilizarea eforturilor în direcţia implementării prevederilor Acordului de Asociere UE - Republica Moldova. 

"România a demonstrat consecvenţă în angajamentul de a sprijini integrarea europeană a Republici Moldova. Îmi exprim speranţa că idealul integrării europene şi euro-atlantice a Republicii Moldova va fi înfăptuit cât mai curând, ca o dovadă în plus a ireversibilităţii parcursului către o democraţie consolidată şi a apartenenţei Republicii Moldova la marea familie europeană", a declarat Birchall, citată în comunicat. 

Viceprim-ministrul Birchall a exprimat interesul pentru implementarea proiectelor de cooperare bilaterală aflate în derulare pe relaţia cu Republica Moldova, cu obiectivul de generare de beneficii directe pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor Republicii Moldova, precizează sursa citată. 

Totodată, cei doi demnitari au avut un schimb de opinii asupra evoluţiilor legate de procesul de reglementare a conflictului din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. 

"Viceprim-ministrul Ana Birchall a evidenţiat sprijinul României pentru reglementarea cuprinzătoare, paşnică şi durabilă a conflictului din regiunea transnistreană, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul graniţelor sale recunoscute la nivel internaţional", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.