Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viceprimarul Iașului Cezar Baciu pierde procesul cu USR şi, implicit, funcţia

istockphoto.com
justiție decizie tribunal

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au respins, miercuri, contestaţia viceprimarului Cezar Baciu faţă de decizia Tribunalului Iaşi privind excluderea sa din Uniunea Salvaţi România, decizia fiind definitivă.

"Respinge, ca fiind neîntemeiat, apelul formulat de Baciu Cezar Alexandru, în privinţa sentinţei civile nr. 1135/2022 din data de 12.05.2022 pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia I civilă, pe care o păstrează. Obligă apelantul să plătească intimaţilor suma de 3500 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariul de avocat. Definitivă", se precizează în minuta Curţii de Apel Iaşi, conform AGERPRES.

În urma acestei decizii, Cezar Baciu pierde funcţia de viceprimar al municipiului Iaşi şi posibilitatea de a redeveni consilier municipal, întrucât în anul 2021 acesta a fost exclus din USR pentru că alături de PNL a votat bugetul local, contrar voinţei partidului din care făcea parte.

Beneficiind de sprijinul consilierilor liberali, ulterior acelei şedinţe de CLM, Cezar Baciu a fost votat viceprimar al Iaşiului.

Urmare a pierderii calităţii de consilier local, PNL îşi pierde şi majoritatea din Consiliul Local, USR şi PSD revenindu-le 14 din cele 27 mandate, în timp ce PNL şi PMP vor rămâne cu 13.

Urmează ca USR să desemneze un nou consilier local de pe lista cu care partidul s-a prezentat la alegerile din anul 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.