Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciutacu a izbucnit din cauza mesajelor de Ziua Femeii: Citim toate siropurile tocite

Romania TV
Victor Ciutacu

Jurnalistul Victor Ciutacu a ironizat mesajele postate de politicieni și, nu numai, de Ziua Femeii. Ciutacu spune că astăzi mulți oameni se exprimă în termeni exagerați.

"Azi e ziua aia din an in care citim aici toate siropurile tocite si plictisitoare: cum se sacrifica femeile pentru noi, cum le datoreaza societatea un anumit procent de functii de reprezentare/raspundere, cum sunt hartuite si dispretuite pe nedrept, cum arata societatea patriarhala, cum se apreciaza intre ele si, nu in ultimul rand, cum le respecta intotdeauna altii, nu cei care ar fi trebuit s-o faca. Si, as adauga eu, sa nu cumva sa uitam, cat de porci sunt barbatii", scrie Ciutacu pe Facebook.

Ce este Ziua Internaţională a Femeii?

Ziua Internaţională a Femeii este un eveniment care celebrează realizările femeilor din lumea întreagă şi care militează pentru realizarea de progrese pe plan global în ceea ce priveşte drepturile femeilor. Evenimentul îşi are originile în mişcările socialiste şi muncitoreşti de la începutul secolului al XX-lea în Statele Unite, când femeile luptau pentru condiţii de muncă mai bune şi pentru dobândirea dreptului de a vota.

Prima manifestare înregistrată oficial a avut loc în 1911 în Austria, Danemarca, Germania şi Elveţia, când peste 1 milion de persoane au participat la marşuri organizate pentru a susţine drepturile femeilor.

De atunci, evenimentul a crescut nu doar în dimensiune, ci şi în ceea ce priveşte diversitatea obiectivelor sale. Accentul s-a extins la chestiuni care variază în prezent de la violenţele comise asupra femeilor şi până la paritatea de gen la locul de muncă.

Deşi nicio asociaţie nu deţine dreptul de proprietate asupra evenimentului, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) se află adeseori în fruntea acestor manifestări după ce a decis ca Ziua Internaţională a Femeii să fie sărbătorită în fiecare an pe 8 martie începând din anul 1977. Totuşi, celebrările din lumea întreagă sunt de obicei descentralizate, deşi anumite ţări au decis ca această zi să fie o sărbătoare publică, inclusiv în China, Rusia şi Uganda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.