Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciutacu face dezvăluiri despre Mircea Cărtărescu: Cum era plătit scriitorul de către Dan Voiculescu pentru a-l înjura pe Adrian Năstase

evelinapauna.ro
ciutacu

Vedeta România TV, Victor Ciutacu, lansează un atac extrem de dur la adresa scriitorului Mircea Cărtărescu, dar devoalează şi o serie de secrete despre acesta. Într-un text extrem de dur pe propriul blog, Ciutacu se revoltă pentru că scriitorul îndeamnă boicotarea editurii care a publicat cărţile lui Dan Voiculescu şi Adrian Năstase.

Citeşte şi: ÎNSPĂIMÂNTĂTOR Principalul suspect al triplei crime care a şocat România a fost prins: Cine e călăul din Satu Mare / VIDEO

"Veșnicului propus la Nobel fără să-l câștige vreodată Cărtărescu îi pute, mai nou, Editura RAO. Pentru că a îndrăznit să publice și să lanseze cărțile scrise de Dan Voiculescu și Adrian Năstase. Finul intelectual nu îndeamnă încă la incendierea volumelor tipărite de editura concurentă celei la care publică el. Deocamdată, militează pentru boicot", a tunat Ciutacu.

Citește și: Departamentul de Stat al SUA cere Parlamentului, OFICIAL, să NU VOTEZE legile justiției

Ciutacu a dezvăluit şi momentul în care Mircea Cărtărescu a devenit celebru. "Ironia face să fi fost contemporan cu marele moment editorial care l-a consacrat pe scriitor ca vârf de lance al antipesedismului. Se făcea că, în toamna târzie a anului 2004, când Adrian Năstase era personificarea răului absolut, iar Traian Băsescu reprezenta – nu-i așa? – salvarea de corupți, Mircea Cărtărescu era editorialist plătit (bine) al Jurnalului Național. Cotidian al Trustului Intact, proprietate a familiei lui Dan Voiculescu, considerat susținător al candidaturii la președinție al lui Adrian Năstase. Atunci a apărut vitriolantul editorial “Baroane”, nu de Arghezi, ci de Cărtărescu. Text care a făcut furori pe mail (ce vremuri, fără facebook…) și care i-a asigurat calinului autor acces preferențial la traduceri bugetofage plătite de ICR, statului de scriitor preferat al lui Băsescu și acces în avionul trimis de acesta să-i aducă poeții de curte în fosta reședință a lui Ceaușescu de la Neptun. Ulterior, “Baroane” a devenit și titlul unui volum, publicat de Humanitas, cu editorialele din Jurnalul Național. De accesul l-a întreaga colecție s-a ocupat personal civicul domn Liiceanu, care a sunat personal la ziarul în care fusese și el editorialist plătit. În lipsa lui Marius Tucă din ziua respectivă, n-a părut deloc deranjat să mă roage pe mine să-l ajut întru monetizarea textelor deja plătite de cotianul-fanion al familiei Voiculescu.

P.S. Deși pare oarecum inutil, îmi fac datoria să-mi amintesc că, în aceeași perioadă, un alt editorialist de mare succes, plătit generos de ziarul familiei Voiculescu, a fost Andrei Pleșu", a mai spus Ciutacu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.