Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciutacu intervine în 'războiul' dintre ÎPS Teodosie și Patriarhia Română: 'Nu s-a băgat la blat și a scos tot de pe linia porții'

ciutacu

Conducerea Bisericii Ortodoxe Române (BOR) i-a refuzat lui ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, avansarea în ierarhia internă și transformarea în mitropolit. De asemenea, lui ÎPS Teodosie i se aduc acuzații grave. Jurnalistul Victor Ciutacu susține că ÎPS Teodosie „nu s-a băgat la blat și a scos tot de pe linia porții”, acesta fiind și motivul pentru care Teodosie este criticat.

„Știți de pățesc, într-o echipă de blatiști, jucătorii de fotbal care refuză să vândă meciul? Sunt excluși și arătați cu degetul de specialiștii în trânteli, în frunte cu președintele clubului și antrenorul.

Departe de a fi el însuși vreun sfânt, ÎPS Teodosie chiar asta pățește zilele astea. Din varii motive, inclusiv ăla că-i surâde ideea de a deveni căpitanul echipei, nu s-a băgat la blat și a scos tot de pe linia porții”, a spus Victor Ciutacu pe pagina sa de Facebook.

ÎPS Teodosie este acuzat de Patriarhia Română că își dorește transformarea Arhiepiscopiei Tomisului în mitropolie dintr-o „ambiție personală”, dar și că a permis doctorate plagiate la universitatea la care predă sau că Arhiepiscopia Tomisului nu își plătește către Patriarhie datoriile vechi. În plus, se arată că Arhiepiscopia Tomisului creează frecvent notă discordantă, sfidând recomandările și dispozițiile Patriarhiei Române.

DOCUMENTUL poate fi citit AICI .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.