Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciutacu, reacție vehementă în scandalul de la finala EURO: 'Rashford e nesimțit! Nu pentru că-i de culoare și face fapte bune îl înjură majoritatea'

victor ciutacu

Jucătorul Marcus Rashford susține că regretă că a ratat la loviturile de departajare din finala Euro-2020. Jurnalistul Victor Ciutacu arată că valul de nemulțumire asupra lui Rashford de pe rețelele de socializare nu vine pe un fond rasist, ci pentru simplul motiv că jucătorul nu a reușit să marcheze, mai ales că are un salariu uriaș.

„Mașinăria infernală de PR din spatele lui Rashford încearcă s-o dea pe rasism și contrapune repede dezastrului fotbalistic acțiunile lui caritabile. Nu pentru că-i de culoare și face fapte bune îl înjură majoritatea celor care o fac, ci fiindcă e nesimțit. Și pentru că, de la înălțimea statului său de megastar ofuscat că nu prinde echipa, a executat în bătaie de joc penaltyul. Iar acolo, pe terenul pe care echipa lui încerca să rupă blestemul loserilor de profesie la 11 m, nu era în calitate de președinte de ONG, ci de fotbalist care urma să ia cam juma de milion de euro dacă nimerea cadrul porții. Pe care nu-l ținea nimeni să-i doneze copiilor care fac foamea în cea mai bogată și mai arogantă țară a continentului”, a fost comentariul lui Victor Ciutacu pe pagina sa de Facebook.

Marcus Rashford, dar şi Jadon Sancho şi Bukayo Saka, cei trei jucători care au ratat la loviturile de departajare, au primit și comentarii rasiste pe reţelele de socializare după meci.

Mesajul lui Marcus Rashford:

„Nici nu ştiu de unde să încep şi nu ştiu nici cum să exprim în cuvinte ceea ce simt în acest moment. Am avut un sezon dificil, cred că asta este limpede pentru toată lumea şi probabil că am intrat în final[ lipsit de încredere. Mereu am avut încredere să bat penaltiuri, dar acum am simţit că ceva nu este în regulă. În timp ce mă îndreptam spre minge, am încercat să mai câştig puţin timp, dar, din păcate, rezultatul nu a fost cel pe care l-am dorit. Simt că mi-am dezamăgit coechipierii. Simt că am dezamăgit pe toată lumea. Acea lovitură de la 11 metri a fost singurul lucru la care mi s-a cerut contribuţia în finală.

Pot să marchez de la 11 metri şi în somn, aşa că de ce nu pot şi acum? Gândul ăsta îl aveam în cap şi după ce am pus mingea pe punctul cu var, probabil că nu există cuvând să descriu sentimentul trăit. O finală. 55 de ani. Un penalty. Istorie. Tot ce pot să spun este că îmi pare rău. Mi-am dorit ca lucrurile să decurgă diferit. În timp ce îmi prezint scuzele, vreau să-mi evidenţiez coechipierii. Am trăit în această vară cel mai bun cantonament şi voi sunteţi motivul. S-a construit o frăţie care e imposibil de distrus. Succesul vostru este şi al meu. Eşecurile voastre sunt şi ale mele. Am crescut într-un sport în care mă aştept să se scrie lucruri despre mine. Fie că este culoarea pielii mele, locul în care am crescut sau, cel mai recent, cum decid să-mi petrec timbul liber.

Pot accepta să fiu criticat pentru evoluţia mea din teren oricând, toată ziua, lovitura mea de la 11 metri nu a fost suficient de bună, trebuia să marchez, dar nu-mi voi prezenta niciodată scuze pentru cine sunt sau pentru locul din care provin. Nu m-am simţit niciodată mai mândru decât atunci când am îmbrăcat tricoul cu trei lei pe piept şi mi-am văzut familia încurajându-mă dintr-o mulţime de zeci de mii de oameni. Am visat la zile ca acestea. Mesajele pe care le-am primit astăzi m-au copleşit şi, văzând răspunsul din Withington aproape că am izbucnit în plâns.

Comunităţile care m-au îmbrăţişat mereu continuă să îmi fie aproape. Sunt Marcus Rashford, 23 de ani, bărbat de culoare din Withington şi Wythenshawe, sudul oraşului Manchester. Dacă nu mai am nimic, rămân cu asta. Pentru toată mesajele frumoase, vă mulţumesc. Voi reveni mai puternic. Vom reveni mai puternici”, a scris Rashford pe Twitter, potrivit News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.