Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu DINAMITEAZĂ negocierile pentru șefia Parchetului European: 'Politizarea excesivă a dezbaterilor va afecta instituția'

MAE
Victor Negrescu

Victor Negrescu spune stop politizării negocierilor privind ocuparea funcției de procuror - șef european. Negrescu susține că discuțiile excesive riscă să politizeze instituția încă dinainte de înființare.

"Demersul unor politicieni PPE din Parlamentul European, de a politiza și astfel de a influența acțiunea unor instituții ale statului este îngrijorătoare. Politizarea excesivă a dezbaterilor privind numirea primului procuror european riscă să afecteze esența acestei noi instituții care trebuie să funcționeze în interesul tuturor, fără culoare politică și fără prejudecăți față de statele membre.

Citește și: Adrian Năstase, REACȚIE FULGER după ce a fost uitat de pe lista invitaților din Parlament: 'La ora 12 am primit o invitație pentru ora 14'

Este important să ne concentrăm pe reguli, pe principii, pe criteriile stabilite, și mai puțin pe o dezbatere ineficientă despre persoane și interese politice. Din păcate, agresivitatea cu care acționează PPE, prin reprezentanții săi politici din Parlamentul European, indică riscuri privind imparțialitatea viitoarei instituții și demonstrează intenția unor politicieni de dreapta de a utiliza acest instrument în scopuri politice așa cum din păcate a mai fost cazul în unele state membre și în trecut" a explicat fostul europarlamentar, Victor Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.