Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu: 'România riscă să irosească bani din PNRR pe activități fără valoare adăugată'

cursdeguvernare.ro
Victor Negrescu

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu solicită Guvernului României să prezinte strategia pe care o are în cheltuirea banilor UE oferiți în urma pandemiei Covid-19.

„Comisia Europeană a acordat primele prefinanțări din planurile de redresare mai multor state europene: 2,2 miliarde de euro pentru Portugalia, 770 milioane de euro pentru Belgia şi 12,1 milioane de euro pentru Luxemburg.

Din cauza guvernanților, România încă așteaptă. Cel mai probabil țara noastră va solicita un avans de doar 1,9 miliarde de euro deși, dacă avea proiecte mature, putea să primească mult mai mult. Fiecare stat poate să primească 13% din granturi sub formă de avans, dar anumite state, precum Portugalia, au prezentat programe ambițioase și primesc sume mult mai mari.

Primele sume din prefinanțare ar urma să ajungă la noi în țară pe final de an, ceea ce va face aproape imposibilă cheltuirea lor adecvată în acest an și riscă să conducă la irosirea sumei pe activități fără valoare adăugată.

Solicităm Guvernului României să prezinte public un program clar și o strategie coerentă și detaliată cu privire la cheltuirea transparentă a fondurilor primite în avans”, a precizat Victor Negrescu, pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.