Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta anunță PRĂPĂDUL: 'CCR va da decizia ca să îi scape pe Liviu Dragnea și Darius Vâlcov'

ponta dragnea

Curtea Constituțională a României (CCR) se va pronunța, joi, de la ora 10.00, asupra conflictului juridic între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupție.

Victor Ponta e convins că judecătorii vor decide în favoarea unui conflict constituțional, fapt ce i-ar favoriza pe Liviu Dragnea și Darius Vâlcov.

Citește și: Victorie pentru Klaus Iohannis! A câștigat războiul cu Ministerul Apărării

”Da, așa cred că se va întâmpla. Da, CCR așa va vota. Se va bloca Curtea Supremă, vreo 2-3 ani vor fi tot felul de contestați. Eu cred că toată această ceartă dintre domnul Dragnea și Toader e un fake. Dragnea nu a vrut niciodată să se dea amnistia, din cauza celor din PSD, care au probleme. Mulți oameni de afaceri care l-au sprijinit pe Dragnea, în 2016, ar scăpa și ei. Patronii de presă, domnul Ghiță, pe bună dreptate spune, ”poate dă domnul Dragnea, să scap”, dar domnul Dragnea nu dă, ca să nu scape. Mâine, dacă CCR dă decizia, scapă domnul Dragnea și domnul Vâlcov.”, a spus Victor Ponta, miercuri seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Magistrații CCR au decis, în ședința de miercuri, să amâne pentru joi pronunțarea, termenul scurt fiind dat tocmai din cauza unor probleme de sănătate ale judecătorului raportor Petre Lăzăroiu, care urmează să se opereze la coloană.

Citește și: Lovitură pentru toți operatorii de telefonie mobilă! Aceștia sunt trași la răspundere

Prin urmare, judecătorii Curții au stabilit ca dezbaterile să fie reluate în plenul de joi, pentru ca la ședință să poată participa și Petre Lăzăroiu și de abia apoi să fie supus intervenției chirurgicale.

Părțile implicate în conflict au susținut punctele de vedere, în ședința de miercuri a Curții Constituționale.

Florin Iordache a declarat, în susținerea punctului de vedere la CCR pe marginea conflictului Parlament-ÎCCJ, că au fost formate completurile la instanța supremă pentru cazurile de corupție prin ignorarea legii, adăugând că era obligatorie, prin lege, constituirea completurile specializate.

Citește și: Nimeni nu știa aceste detalii! Cum a câștigat Adelina Pestrițu primii bani și pe ce i-a cheltuit

Vicepreședintele Camerei Deputaților a adăugat că inițial legea nu prevedea constituirea în mod obligatoriu a completurilor specializate în judecarea cauzelor de corupție, însă această prevedere a devenit obligatorie, după modificarea de către Parlament a actului normativ.

De cealaltă parte, președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, a afirmat că o decizie a Curții Constituționale prevede că vicepreședintele Camerei Deputaților nu are competența să sesizeze un conflict juridic la CCR, pentru că această atribuție nu poate fi delegată de către președintele Camerei Deputaților.

Citește și: Victorie pentru Klaus Iohannis! A câștigat războiul cu Ministerul Apărării

Ea a adus în discuție și dezbaterile la momentul revizuirii Constituției, precizând că stenogramele discuțiilor dovedesc că a fost stabilit că Președintele României, președinții celor două Camere ale Parlamentului și președintele CSM au atribuții în sensul sesizării unui conflict juridic între instituții la Curtea Constituțională.

Șefa instanței supreme a declarat că ÎCCJ nu a încălcat legea 78/2000, așa cum este susținut în sesizarea la CCR a conflictului între cele două instituții, fiindcă în ceea ce privește completurile specializate, constituirea acestora este făcută conform altei legi, 92/1992.

Citește și: Lovitură pentru toți operatorii de telefonie mobilă! Aceștia sunt trași la răspundere

Conflictul juridic a fost sesizat de Florin Iordache pe marginea articolului 29, alineatul (1) din Legea 78/2000 care prevede că: „Pentru judecarea în prima instanţă a infracţiunilor prevăzute în prezenta lege, se constituie complete specializate”. Acțiunea a fost făcută de vicepreședintele Camerei Deputaților, în perioada 16-24 martie, când acestuia i-au fost delegate atribuțiile de către președintele Camerei Liviu Dragnea din cauza unor probleme la spate care au necesitat internarea liderului PSD.

Citește și: Nimeni nu știa aceste detalii! Cum a câștigat Adelina Pestrițu primii bani și pe ce i-a cheltuit .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.