Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, atac la formaţiunea lui Dacian Cioloş: 'PLUS este un cal troian în politica românească'

Victor Ponta este de părere că economia României este în colaps şi nu are şanse să-şi revină. Liderul PRO România spune că, în acest moment, ţara noastră o duce mai rău decât în 2010, perioadă în care era condusă de Traian Băsescu.

Într-o intervenţie la România TV, Ponta a spus că o tăiere a pensiilor şi salariilor şi o creştere a taxelor ar fi cea mai proastă măsură pe care ar putea-o lua autorităţile pentru salvarea României.

„Totul se reduce la economie, la capacitatea de a ajuta firmele româneşti, să păstrezi locuri de muncă, să creezi unele noi. Mă uit şi eu pe cifre şi România arată mai rău decât în 2010 când era condusă de Băsescu. Nu mai vorbesc de împrumuturi, anul trecut ne-am dublat datoria.

Problema economică va fi cea mai importantă şi dacă se va trece iarăşi la tăieri de pensii, de salarii şi creşteri de taxe o să fie soluţia cea mai proastă. Tot ce s-a promis anul trecut legat de pensii şi de salarii s-a uitat. Cel mai rău e faptul că românii vor să-şi vândă afacerile. Cred că România, care a reuşit să iasă din criza din 2012 mai puternică decât era înainte de criză, acum nu-şi va mai reveni„, este de părere Victor Ponta.

Liderul PRO România spune despre USR-PLUS că este un cal troian în politica românească, o formaţiune cu membri despre care nu se ştie cu ce s-au ocupat până acum, nici dacă au studii şi care nu au nicio legătură cu România.

„În USR, în partea de PLUS a lui Cioloş vin oameni despre care nu ştii cu ce s-au ocupat până acum, nu ştii nici dacă au studii, vin cu idei care nu au nicio legătură cu România. Pe această filieră, noi avem un cal troian în politica românească şi în guvern. Suntem singura ţară care ne promovăm trădătorii în loc să-i eliminăm.

În vremea Guvernului Ponta, noi nu am stat în coliţie să ne împărţim spitale cum au făcut cei de la USR-PLUS. Dacă ne trecea prin cap aşa ceva, venea Koveşi şi ne aresta pe toţi. Poate din criza sanitară reuşim să ieşim, însă criza economică e mult mai gravă şi nu va trece printr-un vaccin„, spune fostul premier.

Ponta prognozează falimentarea României, şi asta întrucât s-a îndatorat peste măsură şi trăieşte din importuri.

„România trăieşte din împrumuturi care trebuie date înapoi şi din importuri. Din supermarketuri mâncăm scump şi cumpărăm produse făcute de polonezi, de chinezi etc, dar nu de români. Asta e reţeta cu care bagi o ţară în faliment”, conchide fostul premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.