Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, noi ironii la adresa lui Klaus Iohannis: 'Eu cred că a vorbit după ce a închis Zelenski telefonul'

Facebook
Victor Ponta

Victor Ponta l-a ridiculizat pe Klaus Iohannis, după ce consilierii președintelui au încercat să se laude cu faptul că oficialul de la Cotroceni a vorbit cu Zelenski despre nerespectarea drepturilor minorității române din Ucraina. Presupusa discuție a lui Klaus Iohannis cu Volodimir Zelenski despre minoritatea română din Ucraina a fost ca o „frecție la picior de lemn”, susține Victor Ponta. În opinia fostului premier, Klaus Iohannis a fost tratat încă o dată de liderii externi cu nepăsare.

„România are o singură minoritate importantă în România. E în Bucovina. Din păcate, când s-au înțeles Stalin cu Hitler ne-a luat Uniunea Sovietică – acum, Ucraina e moștenitoarea URSS, ca și Rusia din punct de vedere teritorial… Ne-au luat o bucată din țară, cu români.

Sub domnia lui ‘Klaus I’, domnul Zelenski, pe care noi îl ajutăm, îi trimitem arme, luăm bolnavi, facem tot pentru ei, ne-a zis că nu mai au voie să mai învețe în limba română copiii.

(…)

Eu cred că domnul Iohannis a vorbit după ce a închis Zelenski telefonul. Eu cred pe Zelenski (n.r. – s-a vorbit despre o fabrică de armament din România, de fapt), probabil a venit de la Washington și a primit un bilețel cu ‘sună-l pe x, y și z’. A sunat:

‘- Alo, Iohannis?

– Da.

– Mi s-a spus de la Casa Albă să te sun ca să ne dai armament.’

Poc, a închis telefonul, după care Iohannis a continuat ‘și referitor la drepturile românilor nu este normal…’. Dar era ‘bip, bip, bip’. El vorbea singur. Și apoi a spus (n.r. – public): ‘i-am spus lui Zelenski'”, a declarat Victor Ponta, duminică seara, la România TV.

De asemenea, fostul premier a avertizat că „românii din Bucovina luptă pe front, pentru Ucraina”.

Niciun lider de la vârful statului nu poate reprezenta cu demnitate diaspora, susține Ponta.

„De 20 de ani suntem conduși de Băsescu și de Iohannis, care nu au nicio treabă cu românii. Poate Băsescu mai avea, că-i plăceau unele doamne. Lui Iohannis ce să-i placă? Terenurile de golf, poate…”, a mai precizat fostul premier.

„Dacă a văzut că austriecii și olandezii de umilesc, că ne dau palme, a zis și Zelenski că poate să ne dea niște palme”, a concluzionat Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.