Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta: Toate deciziile bune le-am luat împreună cu Dragnea, dar și toate deciziile proaste

pontacongres

pontaCongres2Premierul Victor Ponta a transmis mai multe mesaje în timpul unui discurs pe care l-a ținut în fața social democraților adunați la Sala Palatului, cu ocazia congresului. Cu această ocazie le-a mulțumit tuturor celor care l-au susținut cât a fost președintele partidului și a promis că pe viitor va fi alături de Liviu Dragnea.

Modelul meu în politică, Blair, spunea că în politică de două ori ești foarte, foarte aplaudat: când ești ales președinte de partid și când te retragi. Vă mulțumesc că nu  m-ați dezamăgit. Îi votez pe toți care candidează astăzi (duminică n.red.) să nu rămână cineva supărat. O să vă sprijinesc și eu așa cum ați făcut cu mine. A fost cea mai mare onoare și mândrie din viața mea să fiu președintele PSD. În 2010 eram un partid înfrânt, fără speranță, cu un Băsescu atotputernic. Între timp am câștigat foarte multe bătălii. Nu le-am făcut singur. Alături de mine a fost Liviu Dragnea. Toate deciziile bune le-am luat împreună și toate deciziile proaste. Voi fi alături de Liviu Dragnea și pe viitor, a transmis premierul.

Totodată, Victor Ponta nu a ezitat să le transmită colegilor care l-au contestat că știa asta.

Glumeam mai devreme pe hol cu prietenul meu Marian Oprișan și i-am spus: Se termină dictatura lui Ponta! Aoleoo...a zis el: să vedem ce vine! Ceea ce vreau să vă spun e să lăsați deoparte orice ne poate despărți și să înțelegeți că doar împreună putem câștiga. Liviu ştie foarte bine din prima zi că are mandatul meu de prim ministru pe masă, sunt convins că îl va folosi spre binele nostru al tuturor. Şi, deocamdată mergem, guvernăm bine şi putem să facem şi în 2016 o mulţime de lucruri bune care să arate că doar PSD-UNPR-ALDE pot să guverneze bine România. Asta vreau să fac şi sper să am sprijinul dumneavoastră, a mai transmis fostul lider social democrat.

Victor Ponta a ținut să le mulțumească celor care l-au susținut.

Îi mulțumesc lui Ion Iliescu că a fost alături de mine, lui Adrian Năstase (care nu este în sală, dar care sper că se uită la televizor). O să fiu puțin sentimental - pentru că de mâine nu va mai fi membru PSD - și îi mulțumesc lui Ilie Sârbu, colegilor mei de la Gorj, dar în mod special vreau să le mulțumesc celor care au ținut frontul alături de noi: Gabriel Oprea, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, să nu uitați că au fost alături de noi la greu și să nu uitați asta la anul. După 2016 această coaliție este singura variantă pentru o guvernare bună pentru România, a mai spus premierul.

Victor Ponta a vorbit și despre referendumul din 2012 și a lăsat de înțeles că Liviu Dragnea plătește pe nedrept.

Nu am cum să nu vorbesc pentru înfrângeri - cea mai dureroasă a fost după referendumul din 2012 - pentru că un popor întreg a fost înfrânt atunci. Liviu plătește pentru asta. Unii dintre noi plătesc pentru faptul că am îndrăznit să credem că poporul este cel mai important. Să fiţi partidul oamenilor, nu al instituţiilor! PNL este partidul instituțiilor. Îmi pare rău că nu am câștigat prezidențialele, nu a fost vina voastră. Dar se declanșează un buton de ură între cele două tururi, a mai explicat Victor Ponta.

Premierul a promis că se va implica în continuare în acțiunile partidului.

Vreau să mă implic în continuare în ce doar PSD face - o dezbatere ideologică ce stă la baza unei guvernări. Suntem partidul care reprezintă cei mai mulţi cetăţeni din România, vreau să ducem cât mai mulţi dintre români către o clasă medie. România are nevoie și de politici de Stânga și de Centru pentru a crea bunăstare și a sprijini domenii precum Sănătatea, Educația. Nu poti să împarți sărăcia! Poți doar să creezi bunăstare sprijinind și mediul de afaceri și pe oamenii care muncesc din greu, a mai spus fostul președinte PSD.

Peste 4.500 de delegați aleg duminică președintele executiv și vicepreședinții PSD, care vor conduce partidul social democrat alături de Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.