Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Rebengiuc îl atacă pe Mihai Călin după disputa cu Ion Caramitru:Eu cred că a atins o anumită limită, că nu poate să treacă peste limita asta, profesional

click.ro
Victor Rebengiuc

Conflictul de la Teatrul Național București a intrat într-un nou act. Acuzat de actorul Mihai Călin că abuzează de funcția de director pentru a impune piesele regizate de el, Ion Caramitru e apărat de Victor Rebengiuc. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Digi24, renumitul actor îi dă replica lui Mihai Călin - spune că acesta și-a atins limita și caută vinovați. Iar printre aceștia nu se poate număra Ion Caramitru, din moment ce piesele regizate de el au succes, iar publicul umple sălile la Teatrul Național. Mihai Călin nu a dorit să comenteze aceste declarații „din respect pentru întreaga activitate a lui Victor Rebengiuc”.

Victor Rebengiuc: „Caramitru s-a dus și s-a zbătut și a convins toată lumea de care depindea acordarea banilor, să dea bani în continuare pentru ca lucrările să continue și șantierul să se termine într-un timp rezonabil. A făcut din acest teatru... sunt 7 săli de teatru în care se joacă seară de seară!

Călin, în primul rând, era un băiat cuminte, n-am crezut niciodată... Eu cred că a atins o anumită limită, cred că nu poate să treacă peste limita asta, profesional vorbesc, și își caută vinovați. Nu e nimeni vinovat. El a avut roluri importante, el ar fi trebuit să își capete notorietatea jucând aceste roluri. Dar el da vina pe Caramitru. Ce i-a făcut Caramitru?! De unde îi vine ideea asta cu schimbarea directorului? Dacă un director face treabă bună, de ce să îl dai la o parte?!

Dăncilă, după o întâlnire cu reprezentanții companiilor americane: 'Guvernul a adoptat unele dintre cele mai ambițioase măsuri de stimulare a afacerilor'

Caramitru nu face distribuții decât în piesele pe care le pune el. Caramitru pune piese în scenă demult. Sunt piese puse în scenă de Caramitru la Bulandra. Este regizor, face regie! Poate mai bine, poate mai prost decât alții, dar face regie! Ei mai spuneau că sunt piese care nu se mai joacă. Nu se mai joacă pentru că nu vine publicul la ele”.

În discuție a intervenit cu o opinie și Romeo Belea, arhitectul TNB: „Eu l-am cunoscut pe Caramitru, personal, în 2005, când el a fost numit director aici și m-a chemat să mă întrebe dacă nu aș fi dispus să reiau proiectul să îl facem cum a fost. Prima oară am putut să fac teatrul, pe vremea aia, datorită arhitectului-șef de pe vremea aia, profesorul Maicu, și a două oară acest teatru s-a făcut datorită lui Caramitru. Desenele mele puteau și acum să intre într-o expoziție, ca desene. Când Caramitru a semnat contractul cu constructorul, a pus o condiție fundamentală: ca pe tot parcursul lucrărilor, el să poată să aibă trei săli în care să joace. Alt director zicea: Am închis, plecăm acasă, salariul ne merge!”

Victor Rebengiuc: „Orice om care conduce un teatru are acest interes: ca sala să îi fie plină. Ăsta este un teatru care merge foarte bine, vine public, sunt spectacole care merită să fie văzute, sunt aplaudate, nu e un teatru de te miri ce, dărâmat, la pământ. Cine conduce teatrul ăsta face o treabă bună. Dacă teatrul merge! Cum poți să spui că l-a confiscat? Și ce face?! L-a confiscat și pune piese în el! Pune spectacole în toate sălile, asta face. Toată lumea tace din gură și numai ăștia care îl înjură sunt vocali”, a punctat actorul Victor Rebengiuc.

Actorul Mihai Călin a criticat zilele trecute, într-o scrisoare deschisă, activitatea directorului Teatrului Național, Ion Caramitru. În mesajul său postat pe Facebook, actorul acuză că în instituție ar fi mai multe probleme, de care conducerea s-ar face vinovată. Printre altele, actorul susține în scrisoarea sa că Ion Caramitru ar profita de funcția sa și că multe piese de teatru sunt ignorate pentru a face loc celor regizate de directorul teatrului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.