Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victoria Nuland: SUA oferă Moldovei sprijinul său pentru agenda de reforme a guvernului

nuland

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție telefonică cu Victoria Nuland, subsecretarul de stat al SUA pentru afaceri politice. În cadrul convorbiri telefonice Victoria Nuland a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria repurtată de Partidul Acțiune și Solidaritate în alegerile legislative anticipate din R. Moldova.

„Încântată să o sun pe președinta Maia Sandu pentru a o felicita, în numele Statelor Unite, pentru succesul alegerilor democratice din Moldova și pentru a-i oferi sprijinul nostru pentru agenda de reforme a guvernului”, a scris Nuland, pe contul său de Twitter.

La 11 iulie 2021 în R. Moldova s-au desfășurat alegerile parlamentare anticipate. Statele Unite ale Americii au felicitat R. Moldova cu ocazia alegerilor parlamentare anticipate de duminică şi au declarat că aşteaptă cu nerăbdare să lucreze cu noul guvern de la Chişinău, într-un comunicat transmis de Departamentul de Stat după alegerile din 11 iulie.

Conform rezultatelor preliminare, trei formațiuni politice trec pragul electoral și intră în noul Parlament al Republicii Moldova: Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) și Partidul “Șor” (PPȘ).

PAS obține majoritate parlamentară cu 52,8% din voturi – cel mai mare scor înregistrat de un concurent electoral în istoria alegerilor parlamentare din Republica Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.