Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victoria Spartz, congresmen al SUA cu origini ucrainene, a călătorit la Kiev pentru a sărbători Paștele alături de familia sa

bursa.ro
Congresul SUA

Victoria Spartz, o republicană de Indiana din Camera Reprezentanților a SUA, a oferit un interviu pentru CNN din Kiev, Ucraina, țara în care s-a născut, și spune că a călătorit acolo pentru a sărbători Paștele ortodox alături de familie. Congresmenul a confirmat că, cu această ocazie, s-a întâlnit și cu liderul Bisericii Ucrainene, scrie b1tv.ro.

„Oamenii, știți, chiar dacă trec prin probleme, încearcă să sărbătorească” Paștele, a declarat Victoria Spartz, care a menționat că duminică a mers la biserică alături de bunica sa în vârstă de 88 de ani. Politicianul american mai are o bunică în Ucraina și a recunoscut că se teme pentru siguranța rudelor sale.

„Nu le-a venit să creadă după tot ce a trecut Ucraina, Stalin, Al Doilea Război Mondial, cea mai mare parte a familiei mele a fost ucisă”, a povestit republicana americană.

Spartz spune că atât bunica sa de 88 de ani, cât și părinții ei au fost împușcați în Al Doilea Război Mondial, precum și că situația prin care trece Ucraina astăzi i se pare „de necrezut”.

Ea a condamnat „atrocitățile” din orașele ucrainene atacate de forțele ruse.

„E atât de rău. Știți, e ceva de necrezut. Iar lumea trebuie să ajute Ucraina să câștige acest război, să readucă pacea în Europa și să readucă ordinea internațională. Asta este responsabilitatea noastră. Trebuie să punem mai multă presiune pe Rusia”, a continuat oficialul american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.