Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie pentru Daciana Sârbu în Parlamentul European

daciana

Comisia de Sănătate publica din Parlamentul European a dat un semnal clar ca se angajează in lupta împotriva obezității, prin stabilirea unor reguli mai ferme de protejare a copiilor de publicitatea la alimentele nesănătoase, considera eurodeputata PSD Daciana Sârbu, ale cărei amendamente pe aceasta tema au fost susținute prin vot de majoritatea colegilor.

"Astăzi Comisia de Sănătate publica din Parlamentul European a făcut un pas decisiv pentru a-i proteja pe cei mici de pericolul obezității. Am propus o serie de amendamente pentru stabilirea de reguli precise prin care copiii sa fie feriți de bombardamentul continuu al reclamelor la produse nesănătoase. Aceste propuneri urmăresc sa reglementeze clar modul in care poate fi redusa expunerea copiilor la reclamele ce promovează alimentele bogate in zahar, grăsimi, sare. Cu susținerea colegilor mei de la mai multe grupuri politice, am reușit adoptarea acestor propuneri. Este un important pas înainte în lupta împotriva obezității infantile", afirma eurodeputata.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 25% dintre copiii de vârsta școlară din Europa sunt deja supraponderali sau obezi, iar promovarea intensă a alimentelor nesănătoase influențează acest fenomen.

"Rezultatul votului de astăzi este încurajator, dar el trebuie urmat de alți pași pentru ca reglementarea pe care ne-o dorim sa devina realitate. Fac apel la colegii din Comisia de Cultura sa susțină la rândul lor aceste amendamente. Avem doua oportunități importante: actualul proces de revizuire a regulilor privind audio-vizualul si accentul pus pe combaterea obezității de președinția malteza a Consiliului. Colegii din toate grupurile politice trebuie sa înțeleagă ca au responsabilitatea de a pune sănătatea copiilor înaintea intereselor comerciale ale marilor companii", adaugă eurodeputata.

Daciana Sârbu, vicepreședinta a Comisiei de Sănătate publica (ENVI) din PE, este reprezentanta grupului S&D in procesul de revizuire a Directivei serviciilor mass-media audiovizuale, din partea comisiei ENVI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.