Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie pentru DNA: Judecătorii au dat undă verde în procesul unui celebru cântăreţ

Digi24.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

Cantautorul Mircea Rusu Band, primar al comunei Band, care între timp şi-a schimbat numele în Rus, alături de omul de afaceri Iulian Trofin, vor fi judecaţi pe fond într-un dosar de corupţie, ce priveşte infracţiunile de luare de mită, spălare de bani şi dare de mită.

Curtea de Apel Târgu Mureş a respins, vineri, ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Mircea Rus (nume anterior Rusu) împotriva deciziei Tribunalului Mureş prin care s-a dispus începerea judecăţii pe fond a acestui dosar. Instanţa a desfiinţat parţial încheierea Tribunalului Mureş şi în rejudecare a respins cererea formulată de inculpatul Mircea Rus de excludere a unor înregistrări ambientale audio-video realizate de doi colaboratori autorizaţi ai DNA, cuprinzând discuţiile purtate de aceştia cu inculpatul Rus Mircea, precum şi transcrierile acestora.

Citește și: Deputat PMP, atac DEVASTATOR la adresa PNL: Mi-e greață rău! Opriți-vă naibii că nici mamele voastre n-or să vă creadă!

Curtea de Apel Târgu Mureş a înlăturat dispoziţia din încheierea atacată privind constatarea nulităţii şi excluderea acestor probe şi a constatat legalitatea efectuării actelor şi a administrării tuturor probelor de către organele de urmărire penală.

Tribunalul Mureş urmează să stabilească primul termen pentru începerea judecăţii de fond în acest dosar.

Astfel, Mircea Rus va fi judecat pentru luare de mită şi spălare de bani, iar Iulian Trofin, pentru dare de mită şi spălare de bani.

În data de 5 septembrie 2017, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Rus (fost Rusu) Mircea, primar al comunei Band, judeţul Mureş, pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită şi spălare de bani şi a lui Trofin Iulian, director al unei societăţi comerciale, la data faptelor, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi spălare de bani.

"În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: În perioada iulie - 12 august 2008, inculpatul Rus Mircea, în calitate de primar şi ordonator de credite al comunei Band, judeţul Mureş, la diferite intervale de timp, a acceptat de la inculpatul Trofin Iulian, director al unei societăţi comerciale, promisiunea remiterii cu titlu de mită a sumei de 800.000 lei, în scopul atribuirii şi derulării în bune condiţii a unui contract de execuţie lucrări în valoare de 8.379.088,51 lei către o altă societate comercială de la care inculpatul Trofin Iulian urma să subcontracteze lucrările respective. La data 23 septembrie 2008, contractul de execuţie lucrări a fost atribuit societăţii agreate, iar ulterior, până la data de 14 august 2009, inculpatul Rus Mircea a primit de la inculpatul Trofin Iulian, cu titlu de mită, în mai multe tranşe, suma totală de 400.000 lei. Pentru a ascunde şi pentru a disimula adevărata provenienţă a sumei menţionate anterior, inculpatul Rus Mircea a încheiat cu inculpatul Trofin Iulian un înscris sub semnătură privată intitulat 'contract de împrumut'", a arătat DNA într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Citește și: Lovitură pentru un celebru om de afaceri, patronul unei cunoscute companii: A fost trimis în judecată pentru o evaziune fiscală de milioane de lei

Potrivit DNA, la data de 26 iunie 2009, inculpatul Rus Mircea, în calitate de primar al comunei Band a solicitat şi primit cu titlu de mită de la un administrator al unei societăţi comerciale, suma de 35.000 lei în scopul derulării în bune condiţii a aceluiaşi contract de lucrări la care am făcut referire anterior.

Mircea Rus a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie la data de 25 septembrie 2014, alături de viceprimarul de atunci, Bartha Domokos, un diriginte de şantier şi doi oameni de afaceri, pentru abuz în serviciu în formă continuată (7 acte materiale), uz de fals în formă continuată (7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (3 acte materiale).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.