Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie pentru Nicușor Constantinescu: Decizia judecătorilor schimbă situația baronului

Nicusor Constantinescu

Judecătorii Tribunalului Constanţa au admis, joi, cererea preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în dosarul Centrul Militar Zonal (CMZ), în care acesta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

Decizia magistraţilor nu este definitivă.

Citește și: Dușmanii lui Radu Mazăre fac chef: Mesajul judecătorilor pentru primarul suspendat al Constanței

Potrivit judecătorilor Tribunalului Constanţa, decizia de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar este pe o durată de 60 de zile de la data rămânerii definitive a sentinţei.

Citește și: Baronul PSD de Constanţa, trimis în judecată de DNA

În perioada controlului judiciar, conform instanţei, inculpatul Nicuşor Constantinescu este obligat "să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare, cu martorii şi experţii din prezenta cauză, cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa, cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie şi execuţie a celor două hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa care au vizat Centrul Militar Zonal Constanţa (HCJ 153/2009 şi HCJ 339/2012), să nu divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale, direct sau indirect, informaţii din cauza penală", precum şi să nu exercite funcţia de preşedinte al CJ Constanţa.

Citește și: Ciutacu, reactie dupa ce numele lui apare in dosarul lui Constantinescu

În cazul dosarului Centrul Militar Zonal, Constantinescu a cerut şi strămutarea procesului de la Tribunalul Constanţa, cerere ce i-a fost respinsă, marţi, de magistraţii Curţii de Apel Constanţa.

Decizia judecătorilor Curţii de Apel este definitivă.

Pe 26 februarie, magistraţii Tribunalului Constanţa au decis cercetarea în arest la domiciliu a lui Nicuşor Constantinescu, în dosarul Centrul Militar Zonal Constanţa, pentru abuz în serviciu.

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa mai este cercetat în stare de arest la domiciliu într-un alt dosar în care, conform DNA, este acuzat de abuz în serviciu (trei infracţiuni, dintre care două în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor (două infracţiuni), conflict de interese (zece infracţiuni, dintre care cinci în formă continuată), precum şi de tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.

În acest dosar, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată, joi - 16 aprilie, de către procurorii DNA - Serviciul teritorial Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.