Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VICTORIE pentru Simona Halep: Românca e în semifinale la Doha după un meci infernal

Twitter/ WTA
Simona Halep

Simona Halep (nr. 2 WTA) a învins pe germanca Julia Goerges (30 ani), numărul 16 mondial, în sferturile de finală ale turneului de la Doha. Meciul a avut două seturi extrem de disputate, ambele încheiate în tiebreak.

Simona Halep continuă să joace amestecat, cu momente încântătoare şi prăbuşiri neaşteptate, notează news.ro. În acelaşi timp, fostul lider WTA continuă să aibă ultimul cuvânt în meci şi să revină atunci când este mai puţin de crezut. Halep a început în tempo allegro şi în mai puţin de 14 minute a făcut 4-0 cu Goerges, cu break-uri la 0-0 şi 2-0. Germana a luat doar trei puncte în primele trei ghemuri şi părea o pradă uşoară pentru fostul lider WTA. Atentă şi eficientă la retur pe serviciul puternic al Juliei Goerges (1,80 metri înălţime), Halep i-a tocit reverul adversarei, o lovitură ce nu este un punct forte al acesteia. Goerges nu a servit grozav cu primul şi a părut total depăşită în aceste momente de început ale jocului, pentru că nici lovitura ei năpraznică cu dreapta nu prea şi-a atins ţinta.

CITEȘTE ȘI: Ce boli poți vindeca în funcție de CANTITATEA de cafea pe care o bei pe zi

Germana a schimbat abordarea, avansând către fileu şi apelând la scurte, iar evoluţia ei s-a îmbunătăţit. De partea cealaltă, Halep a început să nu mai găsească reverul rivalei, să-i trimită mingile mai mult către dreapta şi sportiva germană şi-a reglat această armă devastatoare pe care o deţine. În plus, românca şi-a pierdut ritmul sufocant din start, a început să serveacă slab, să greşească, mai ales cu loviturile ei favorite de rever şi scorul s-a strâns uşor, uşor.

La 4-1, Halep a condus cu 40-0, dar Goerges a luat ghemul, pe serviciul româncei. Halep a câştigat imediat pe serviciul adversarei şi a pus iar două break-uri avantaj pe tabelă. La 5-2, ea a ratat două mingi de set, la 5-3 încă una, iar Goerges, cu o evoluţie din ce în ce mai bună, s-a încărcat cu încredere şi a egalat la 5. Setul a ajuns în tie-break, pe care Halep l-a câştigat clar, cu 7-1, după 54 de minute.

În setul al doilea, Goerges a reuşit break-ul la 1-1, apoi Halep nu prea s-a mai apropiat de serviciul germanei până la 5-4. Românca a avut două mingi de break la 2-3, însă Goerges le-a anulat. Goerges a condus cu 5-3 şi 5-4, apoi Halep a deraglat maşinăria germană de servit, atât de bine reglată în acest set, cu un break la 0, egalând la 5. Halep a câştigat cu emoţii ghemul următor, anulând o minge de break şi cerând justificat challenge la ultimul punct, dar şi acest set a ajuns în tie-break. Goerges a controlat tie-break-ul, a avut două mingi de set, dar Halep le-a anult şi s-a impus cu 8-6, după două ore şi un minut.

Halep va evolua în semifinale cu ucraineanca Elina Svitolina, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 4. Svitolina conduce în întlnirile directe cu 4-2, câştigând ultimele trei partide.

Calificarea în semifinale este recompensată la Doha cu un premiu de 45.320 de dolari şi cu 185 de puncte WTA.

Simona Halep, câştigătoare la Doha în 2014, a jucat anul trecut în semifinale la Qatar Open, când competiţia era de categorie Premier 5.

CITEȘTE ȘI: Experţii în securitate avertizează: Ce rişti dacă îţi iei telefonul mobil cu tine la baie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.