Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Mersul la școală, pericol mortal - Lucian Bode anunță că jumătate din școlile care necesită autorizație de incendiu nu o au

Inquam Photos
Lucian Bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, anunță că numai o treime din școlile din România necesită autorizație de incendiu. Din cele peste 25.0000 de școli, circa 17.000 nu au nevoie de un astfel de document. Din cele peste 8.000 care au însă nevoie, numai aproximativ 4.000 o dețin.

"Vă cer să evaluați corect situația din teren și să vă asigurați că debutul anului școlar se va face în siguranță. Asigurarea unui an școlar în siguranță presupune efort integrat și din partea autorităților locale. Educația de calitate înseamnă viitorul României, însă ea nu poate avea loc fără condiții de siguranță. Siguranța instituțiilor de învățământ și a celor care constituie procesul de învățământ constituie una din prioritățile MAI. Prioritatea noastră trebuie să fie evitarea și prevenirea pericolelor care pot surveni în școli. Siguranța tinerilor va depine de prezența în apropierea școlilor pe care noi o vom avea. Vă informez că vom avea în teren peste 8.800 de efective al MAI, polițiști, jandarmi, pompieri (...). Până în prezent au fost evaluate peste 17.000 de unități de învățământ. Ne confruntăm cu o problemativă gravă privind securitatea la incendiu", a declarat Lucian Bode.

Bode a explicat că din cele 30% din școli din România care necesită autoritzație la incendiu, peste 40% nu o au.

"Un alt capitol este acela de autorizaţie de incendiu. Două treimi din clădirile şcolare, sunt 24.915 clădiri şcolare, nu necesită obţinerea acestei autorizaţii, conform reglementărilor legale. O treime necesită. Iar din 33% avem 18,7% care au. 14,3% nu au obţinut încă. Fie sunt în curs de obţinere, fie nici măcar nu au demarat procesul de obţinerea a autorizării pentru securitate la incendiu", a arătat ministrul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.