Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - O balenă spion aparținând Rusiei a fost descoperită în apele teritoriale norvegiene

australia.com
balena

Un pescar norvegian a dat alarma dupa ce a descoperit o balena care avea un comportament ciudat in preajma ambarcatiunilor de pescuit. Banuiala lui s-a dovedit intemeiata, mamiferul marin avand un ham atasat foarte strans de corpul sau, scrie ziare.com.

Expertii din marina norvegiana cred ca balena alba a fost antrenata de marina rusa ca spion, arata The Guardian.

Pescarul Joar Hesten, care isi avea barca in apropiere de satul Inga, a povestit ca balena pur si simplu a inceput sa hartuiasca ambarcatiunile.

Pescarul a relatat presei din Norvegia ca balena ar fi prins plasele de pescuit si ar fi inceput sa le traga in larg. A inceput sa inoate printre barci si, atunci cand s-a apropiat, pescarii i-au zarit hamul, care intre timp a fost indepartat. De acesta, de productie ruseasca, putea fi atasata o camera GoPro, care insa nu a fost gasita, arata si BBC.

Citește și: Absolut HALUCINANT - Localnicii au FURAT tot ce au găsit lângă mașina în care a MURIT Răzvan Ciobanu - Oamenii au plecat cu alcool și o Biblie

In plus, Hesten a mai povestit ca balena parea invatata cu oamenii, domesticita.

Expertii norvegieni cred ca aceasta nu a fost scapata de oamenii de stiinta rusi, ci ca ar fi fost antrenata de marina Moscovei.

De altfel, Audun Rikardsen, biolog marin norvegian, a declarat ca rusii au avut in captivitate balene, care ar fi fost eliberate, dar ca omologii sai rusi i-au spus ca nu au nimic de-a face cu aceasta, care, cel mai probabil, ar fi fost antrenata de marina ruseasca.

In anii '80, in perioada Rusiei sovietice, au fost recrutati delfini in scopuri militare. S-a renuntat insa la program in anii '90. Totusi, Moscova ar fi reluat programul recent, folosind balene, foci si delfini. Focile ar fi preferate pentru profesionalismul si docilitatea lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.