Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Sorin Grindeanu avertizează firmele abonate la banul public: Guvernul a modificat Legea achiziţiilor publice şi a procedurilor de eliberare a avizelor

Inquam Photos / George Calin
Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a prezentat vineri, după ședința de Guvern, modificările aduse la legea achizițiilor publice și a procedurii de eliberare a avizelor.

"Am modificat legea achizițiilor publice și a procedurii de eliberare a avizelor. Aceste modificări aprobate erau necesare pentru dezvoltarea infrastructurii din România. Până acum 80 la sută din timpul unui proiect era alocat birocrației. Rezilierea dura 2 ani. Prin aceste măsuri au fost înlăturate motivele pentru întârzierea și blocarea proiectelor.

Eliminăm țantajul anumitor companii care nu se mobilizează și nu respectă termenele contractuale. Se emit certificate de bună-purtare la 90 de zile.

Beneficiarii contractelor, CNAIR, CFR vor putea să plătească în mod direct subcontractorii și furnizorii. Eliminăm mare parte din acele notificări depuse chiar de la începutul contractului.

Eliminăm din timpii pierduți pentru exproprieri. Se constituie un drept de administrare temporară pentru realizarea lucrărilor în albia minoră. Se impune un termne de 15 zile pentru certificatul de urbanism", a spus Sorin Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.