Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| 132 de persoane au murit în urma furtunii tropicale Nalgae din Filipine

cdn.eumetsat.int
furtuna vreme meteo

Inundaţiile şi alunecările de teren declanşate de furtuna tropicală Nalgae au provocat moartea a 132 de persoane în Filipine, în total peste 2,4 milioane de persoane fiind afectate, informează marţi dpa.

Treizeci şi patru de persoane erau încă date dispărute, în timp ce peste 100 au fost rănite, a anunţat agenţia naţională de gestionare a dezastrelor.

Potrivit sursei citate, 61 de decese s-au produs în provincia sudică Maguindanao, unde peste 100 de case au fost distruse de inundaţii sau alunecări de teren, potrivit Agerpres.

În Magindanao 70 de persoane erau încă date dispărute, însă autorităţile locale au afirmat că este puţin probabil să mai fie găsiţi supravieţuitori.

Treizeci şi două dintre victime erau din provinciile Cavite, Laguna, Batangas, Quezon şi Rizal, a anunţat agenţia regională de gestionare a dezastrelor. Victimele fie s-au înecat în inundaţii, fie au fost îngropate în alunecări de teren sau au fost lovite de structuri care s-au prăbuşit.

Douăzeci şi două de persoane şi-au pierdut viaţa în regiunea Visayas de Vest, în timp ce alte 17 decese au fost raportate în alte provincii afectate.

Zonele afectate au fost lovite de inundaţii după ce furtuna Nalgae a adus ploi abundente cu câteva zile înainte de a atinge uscatul sâmbătă în estul Filipinelor.

Arhipelagul Filipine este lovit în medie de 20 de furtuni tropicale în fiecare an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.