Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| 25 de avioane de luptă chineze au fost reperate în spaţiul aerian al Taiwanului de Ziua Naţională a Chinei

rti.org.tw
avioane

Taipeiul a declarat vineri că 25 de avioane de luptă chineze au fost reperate în spaţiul aerian al Taiwanului, această incursiune intervenind de Ziua Naţională a Chinei, marcată în această zi, potrivit dpa.

Ministerul Apărării taiwanez a indicat că la acest raid au participat 25 de avioane de luptă - 18 avioane multirol J-16, patru avioane de vânătoare Su-30, două bombardiere H-6 şi un avion de transport Yun-8 - ale Armatei Populare Chineze de Eliberare.

Potrivit ministerului citat, Forţele aeriene taiwaneze au emis avertismente radio, iar sistemele lor de rachete de apărare aeriană au fost activate pentru a monitoriza acţiunile aparatelor chineze, potrivit Agerpres.ro.

Această intruziune provocatoare a Chinei urmează uneia similare, care a implicat 24 de avioane de luptă chineze, la 23 septembrie, la scurt timp după ce Taiwanul depusese o cerere de aderare la Acordul Cuprinzător şi Progresiv pentru Parteneriatul Trans-Pacific (CPTPP), un grup comercial reunind 11 naţiuni, notează dpa.

La 15 iunie, China a trimis 28 de avioane de luptă spre Zona de Identificare a Apărării Antiaeriene a Taiwanului (ADIZ). La 12 aprilie, Taipeiul a detectat 25 de avioane chineze militare intrând în partea de sud-vest a ADIZ.

Taiwanul are un guvern independent din 1949, dar China consideră că insula democratică autonomă face parte din teritoriul său, potrivit dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.