Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| 926.500 de locuinţe şi sedii comerciale din Puerto Rico, în continuare private de electricitate la 5 zile după trecerea uraganului Fiona

scitechdaily.com
Taifunul Chanthu uragan

Un număr de aproximativ 926.500 de locuinţe şi sedii comerciale din Puerto Rico erau în continuare private de electricitate vineri dimineaţă, la cinci zile după ce uraganul Fiona a lovit regiunea, provocând o amplă pană de curent pe insula cu 3,3 milioane de locuitori, informează Reuters.

Fiona a lovit duminică Puerto Rico, la cinci ani după ce uraganul Maria a provocat o pană de curent totală pe această insulă, potrivit Agerpres.

Potrivit site-ului poweroutages.com, care estimează întreruperile de curent electric pe baza informaţiilor de la companiile de utilităţi, 926.500 de clienţi erau în continuare afectaţi de pana de curent vineri dimineaţă, conform informaţiilor oferite de LUMA Energy, care operează reţeaua electrică din Puerto Rico.

Conform poweroutages.com, reţeaua electrică din Puerto Rico are 1,468 milioane de clienţi.

Ritmul de realimentare cu energie electrică este mult mai rapid decât după trecerea uraganului Maria - când aproape toţi clienţii nu au avut electricitate timp de o săptămână pe insulă. La acel moment, Puerto Rico Electric Power Authority (PREPA), care a dat faliment, încă opera reţeaua.

A fost nevoie de circa 11 luni ca PREPA să restabilească alimentarea cu energie electrică pentru toţi clienţii, însă uraganul Maria a fost mult mai puternic decât Fiona.

Uraganul Fiona a trecut vineri pe lângă Insulele Bermude şi se îndreaptă către Nova Scotia din Canada, fiind clasificat drept un uragan major, însoţit de vânturi cu viteze de până la 205 km/h. Furtuna a provocat moartea a cel puţin opt persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.