Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Activista ecologistă suedeză Greta Thunberg a fost surprinsă înjurând la un protest la COP26

bbc.com
Greta Thunberg

Activista ecologistă suedeză Greta Thunberg a promis miercuri pe Twitter că de acum înainte va vorbi frumos, folosind o expresie prin care face aluzie la promisiunea liderilor lumii privind neutralitatea emisiilor de carbon, după ce a fost filmată înjurând în timpul unui protest la summitul COP26 privind schimbările climatice, relatează agenţia EFE.

''Am plăcerea să anunţ că am decis să ajung la zero-net cuvinte injurioase şi limbaj urât. În cazul în care va trebui să spun ceva nepotrivit promit să compensez prin a spune ceva frumos'', a scris ea pe reţeaua de socializare, cu referire la atingerea obiectivului global de zero emisii nete de CO2 până în anul 2050 pentru a fi limitate astfel schimbările climatice.

Activista în vârstă de 18 ani a venit la Glasgow pentru a conduce acolo în timpul summitului COP26 manifestaţiile ecologiste care urmăresc să pună presiune pe liderii politici să ia măsuri concrete în vederea limitării încălzirii globale la maxim 1,5 grade C faţă de era preindustrială, aşa cum prevede Acordul de la Paris din 2015.

Greta a susţinut luni un discurs în faţa activiştilor de mediu adunaţi pe malul râului Clyde, aproape de edificiul unde se desfăşoară conferinţa COP26. Ea a clamat acolo că adevăratul leadership în lupta împotriva schimbărilor climatice se află ''afară'', nu înăuntrul acelei incinte, potrivit Agerpres.ro.

Apoi a fost publicată o înregistrare video în care ea apărea alături de participanţii la protest transmiţându-le liderilor lumii într-un cântec mesajul: 'Puteţi să vă băgaţi criza climatică în fund!'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.