Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Apel la 112 - Un grup de 16 turiști au rămas înzăpeziți în județul Alba

Inquam Photos / Octav Ganea
zapada viscol iarna

Un grup de 16 turişti care se deplasau vineri seara cu trei autovehicule de la Domeniul Schiabil Şureanu spre Mănăstirea Oaşa, în Munţii Sebeşului, au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor şi jandarmilor montani, după ce au intrat pe un drum forestier, unde au rămas înzăpeziţi potrivit Agerpres.

"În această seară, în urma unui apel la Serviciul unic 112, un echipaj de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Şugag, împreună cu 3 lucrători ai Salvamont Alba, au intervenit pentru a sprijini un grup de turişti. Tinerii, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, provin din Bucureşti, Cluj, Braşov şi Turnu Măgurele şi ieri au ajuns la Mănăstirea Oaşa. În această seară, aceştia se deplasau cu trei autovehicule de la Domeniul Schiabil Şureanu spre mănăstire, iar în zona Valea Prigoanei au intrat pe un drum forestier, unde au rămas împotmoliţi pe gheaţă şi zăpadă", a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, Adela Buga.

Potrivit acesteia, echipajele au intervenit pentru a repune pe drum autovehiculele blocate în zăpadă, iar turiştii, care erau într-o stare de sănătate bună, şi-au continuat apoi drumul spre Mănăstirea Oaşa, însoţiţi de jandarmi şi salvamontişti.

Domeniul Schiabil Şureanu este situat la 80 de kilometri distanţă de municipiul Sebeş şi dispune de zece pârtii, în lungime totală de 12 kilometri, situate la o altitudine cuprinsă între 2.010 şi 1.650 de metri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.