Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Aproximativ 3800 de locuitori de pe insula spaniolă La Palma, evacuaţi din cauza unei noi scurgeri de lavă

la palma vulcan

Aproximativ 800 de locuitori de pe insula spaniolă La Palma au primit ordine de evacuare, marţi, din cauza unei noi scurgeri de lavă ce a fost generată de vulcanul Cumbre Vieja aflat în erupţie, au avertizat autorităţile locale, citate de AFP.

Serviciul de urgenţe din Arhipelagul Canare a anunţat pe Twitter că a emis "un ordin de evacuare pentru diferite centre de populaţie" din comuna Los Llanos de Aridane, situată în vestul insulei, "din cauza previziunilor legate de avansarea acelei scurgeri de lavă, care se îndreaptă spre nord-vestul" vulcanului Cumbre Vieja.

"Între 700 şi 800 de persoane sunt vizate de această evacuare", a precizat serviciul de urgenţă din arhipelagul spaniol, care se află în largul coastelor nord-vestice ale Africii.

Luni, circa 3.000 de locuitori ai insulei La Palma au fost plasaţi în izolare la domiciliu după ce lava a distrus o fabrică de ciment, degajând în atmosferă un gaz potenţial toxic, înainte ca acel ordin să fie ridicat marţi, potrivit Agerpres.ro.

În total, erupţia vulcanului Cumbre Vieja, care durează din 19 septembrie, a dus la evacuarea unui număr de aproape 7.000 de persoane, dintre care câteva sute şi-au pierdut toate bunurile în urma scurgerilor de lavă, care au devastat aproape 6.000 de hectare şi peste 1.200 de clădiri, potrivit autorităţilor spaniole.

Insula La Palma, care are 85.000 de locuitori, se confruntă cu cea de-a treia erupţie din ultimul secol, după cea a vulcanului San Juan în 1949 şi cea a vulcanului Teneguia în 1971.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.