Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Emmanuel Macron îndeamnă ţările 'cele mai mari emiţătoare' de CO2 să-şi majoreze obiectivele

france24.com
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a îndemnat luni ţările "cele mai mari emiţătoare" de CO2 care sunt în întârziere în ceea ce priveşte angajamentele lor "să-şi sporească ambiţiile în cele 15 zile" ale Conferinţei ONU privind schimbările climatice (COP26), făcând aluzie la Rusia şi China pe care el le-a mai citat duminică, informează AFP.

"Cheia pentru cele 15 zile următoare, aici la Conferinţa noastră, este ca cei mai mari emiţători ai căror strategii naţionale nu sunt conforme obiectivului nostru de +1,5 grade Celsius (în raport cu era preindustrială) să-şi sporească ambiţiile în următoarele 15 zile, acesta este singurul mijloc de a recredibiliza strategia noastră", a spus Macron.

Citește și: Secretarul general al ONU: 'Ar fi o greşeală să credem că pandemia s-a terminat'

Aproximativ 120 de şefi de stat şi de guvern s-au reunit în Centrul de convenţii din Glasgow cu prilejul deschiderii oficiale a COP26, inaugurată de premierul britanic, Boris Johnson, de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, de prinţul Charles al Marii Britanii şi de naturalistul David Attenborough.

Citește și: Naturalistul britanic David Attenborough asigură că 'o revoluţie industrială sustenabilă este esenţială'

China, care din 2006 este ţara care generează cele mai multe emisii de CO2 din lume, a anunţat că speră să obţină neutralitatea în privinţa carbonului în 2060, potrivit Agerpres.ro.

La rândul său, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat la summitul G20, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Roma, că Rusia vrea să atingă neutralitatea în privinţa carbonului cel mai târziu în 2060 şi că, în următoarele trei decenii, intenţionează să reducă volumul emisiilor nete de CO2 sub cotele Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.