Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Italia: Nivelul de alertă a fost ridicat pe insula Stromboli după detectarea unei activităţi vulcanice

www.twitter.com
stromboli vulcan

Departamentul pentru Protecţie Civilă din Italia a ridicat nivelul de alertă de la galben la portocaliu - al doilea ca gravitate -, luni, după detectarea unei activităţi vulcanice pe insula Stromboli din sudul ţării, informează DPA.

Măsura adoptată le va permite experţilor în geologie şi vulcanologie să monitorizeze cu mai mare atenţie situaţia de pe insula Stromboli.

Rezidenţii au fost îndemnaţi să respecte instrucţiunilor comunicate de autorităţile locale de Protecţie Civilă de pe această mică insulă vulcanică, situată la nord de Sicilia, potrivit Agerpres.

Duminică, un seism cu magnitudinea 4,6 s-a produs la sud de insula Stromboli în Marea Mediterană, a anunţat Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia (INGV).

Acel seism a cauzat o activitate vulcanică pe Muntele Stromboli, un vulcan activ de pe insula cu acelaşi nume. Coloane de lavă şi de cenuşă vulcanică au fost ejectate de vulcan şi au ajuns în mare.

Protecţia Civilă italiană a avertizat şi în privinţa posibilităţii de producere a unui val mareic cu înălţimea de 1,5 metri, iar autorităţile de pe insula Stromboli au acţionat sirenele de alarmă pentru a-i preveni pe localnici. Nu au fost raportate deocamdată pagube materiale.

Vulcanul Stromboli are o altitudine de peste 920 de metri şi erupe cu regularitate. În fiecare an, turişti din lumea întreagă vin de pe continent şi de pe insula Sicilia pentru a admira vulcanul italian, un spectacol care nu este întotdeauna complet inofensiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.