Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Joe Biden semnează o lege extrem de importantă, menită să eficientizeze ajutorul militar american pentru Ucraina

smartradio.ro
joe biden

Președintele Joe Biden a promulgat luni un proiect de lege menit să simplifice procesul de obținere a asistenței militare pentru Ucraina, în timp ce Rusia își continuă invazia.

În cadrul unei ceremonii de semnare a legii, care a avut loc în Biroul Oval,  Biden a declarat: "Atrocitățile în care sunt implicați rușii sunt pur și simplu dincolo de orice limite".

"Semnez un proiect de lege care oferă un alt instrument important în eforturile noastre de a sprijini guvernul Ucrainei și poporul ucrainean în lupta lor pentru a-și apăra țara și democrația împotriva războiului brutal al (președintelui rus Vladimir) Putin", a declarat Biden, în timp ce era flancat de vicepreședintele Kamala Harris și de susținătorii proiectului de lege, reprezentanta republicană din Indiana, Victoria Spartz, reprezentanta democrată din Michigan, Elissa Slotkin, și senatorul democrat din Maryland, Ben Cardin, informează cnn.com.

Biden a menționat că duminică a fost Ziua Victoriei împotriva Germaniei, care marchează sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, iar luni este Ziua Europei, care marchează aniversarea efortului de integrare europeană ce a dus la crearea Uniunii Europene. El a menționat că "războiul lui Putin aduce din nou distrugere în Europa".

Proiectul de lege, care ușurează unele dintre cerințele pentru ca SUA să împrumute sau să închirieze echipamente militare Ucrainei, a fost adoptat cu o majoritate bipartizană în Camera Reprezentanților și în Senatul SUA. Susținătorii săi spun că legislația îi oferă lui Biden o autoritate mult mai largă pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva Rusiei și abordează modul în care SUA pot trimite mai rapid arme Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.