Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Marcel Boloş: 'Guvernul a aprobat Strategia de dezvoltare economico-socială a Văii Jiului'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Marcel Bolos

Guvernul a aprobat Strategia de dezvoltare economico-socială a Văii Jiului, cu un buget alocat de peste 230 de milioane de euro, a informat, miercuri, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

"A fost aprobată Strategia de dezvoltare economico-socială a Văii Jiului, cu un număr de şase localităţi, care are în vedere un număr de peste 130.000 de locuitori, ca un prim pas pentru Programul Operaţional de Tranziţie Justă. Bugetul pe care-l va avea alocat pentru proiectele care ţin de infrastructură, creare de locuri de muncă, atragere de investiţii este de peste 230 de milioane de euro. (...) Implementarea investiţiilor teritoriale integrate este un instrument nou pe care încercăm să-l implementăm cu ajutorul fondurilor europene şi să putem să acţionăm în aceste zone mai concentrat, astfel încât să schimbăm condiţiile de locuire a oamenilor din această zonă", a declarat Boloş, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit notei de fundamentare, Strategia de dezvoltare economică, socială şi de mediu a Văii Jiului va fi implementată în perioada 2022 - 2030 şi vizează şase unităţi administrativ-teritoriale: municipiile Lupeni, Vulcan şi Petroşani şi oraşele Aninoasa, Petrila şi Uricani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.