Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Medicii din Turcia au protestat în mai multe oraşe împotriva intensificării violenţelor asupra angajaţilor din sănătate

Freepik.com
medic doctor siste medical

Medicii din Turcia au demonstrat joi în mai multe oraşe împotriva intensificării violenţelor asupra angajaţilor din sănătate, după un atac fatal asupra unui cardiolog, relatează DPA.

La Istanbul, poliţia a folosit gaze lacrimogene, conform unor imagini.

Demonstranţii au cerut demisia ministrului Sănătăţii, Fahrettin Koca, în timp ce Asociaţia Medicală Turcă (TTB) a făcut apel la angajaţii din sănătate să înceteze lucrul până vineri inclusiv.

Miercuri, fiul unei paciente din oraşul Konya din zona central-sudică a ţării a împuşcat un cardiolog de 47 de ani şi apoi s-ar fi sinucis, potrivit Agerpres.ro.

Media au relatat că atacatorul l-a acuzat pe medic de moartea mamei sale, care se afla sub tratamentul acestuia. La înmormântarea victimei, Koca a fost huiduit, conform ziarului Cumhuriyet.

Şeful Asociaţiei Medicale din Konya, Bahadir Öztürk, a spus că violenţele din sectorul sanitar au atins proporţiile unui "masacru".

El a dat vina de asemenea pe guvernul preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan şi l-a acuzat de populism. Situaţia actuală este inacceptabilă şi trebuie luate "măsuri drastice" pentru a pune capăt violenţei împotriva doctorilor, a spus el.

Violenţa împotriva doctorilor este o problemă extrem de răspândită în Turcia. Conform unui raport al sindicatului Saglik-Sen, 316 angajaţi din sănătate au fost atacaţi anul trecut.

Din cauza condiţiile proaste de lucru din sectorul sanitar şi a inflaţiei ridicate din Turcia, tot mai mulţi medici pleacă în străinătate, conform asociaţiilor din domeniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.