Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Numărul morţilor în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor din Brazilia a urcat luni la 176

cunoastelumea.ro
Statuie Cristos Rio de Janeiro

Numărul morţilor în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor care au lovit oraşul brazilian Petropolis a urcat luni la 176, a anunţat Apărarea Civilă a statului Rio de Janeiro, alte cel puţin 110 persoane fiind în continuare date dispărute, informează Reuters.

Precipitaţiile care au căzut marţea trecută în oraşul din perioada colonială au depăşit cantitatea medie pentru întreaga lună februarie, provocând alunecări de teren şi viituri care au măturat străzile, au distrus case, au luat la vale maşini şi autobuze şi au ras totul în cale pe versanţii din regiune.

Locuitorii au descris agonia provocată de aşteptarea unor veşti despre prietenii şi rudele dispărute. "Locuiesc aici de 16 ani. Mi-am pierdut mama de 83 de ani, un nepot de 11 ani şi o nepoată de 13 ani care este încă îngropată sub dărâmături. Trăiesc un coşmar şi nu am unde să mă duc", a declarat Iva Machado, în vârstă de 62 de ani.

Mai multe state braziliene au trimis întăriri pentru a ajuta departamentul de pompieri din Rio de Janeiro în cadrul operaţiunilor de căutare a persoanelor dispărute şi de curăţare a resturilor, potrivit Agerpres.ro.

Precipitaţiile de marţi au fost cele mai abundente înregistrate după anul 1932 în Petropolis, o atracţie turistică din regiunea deluroasă din statul Rio de Janeiro supranumită "Oraşul imperial", fiind destinaţia estivală preferată a regalităţii braziliene în secolul al XIX-lea.

Potrivit Institutului Naţional de Meteorologie din Brazilia, prognozele meteorologice pentru ziua de luni indică averse izolate, ceea ce ar putea îngreuna eforturile de salvare din Petropolis.

Din decembrie, ploile abundente au declanşat inundaţii şi alunecări de teren mortale în mare parte a Braziliei, ameninţând întârzierea strângerii recoltelor şi forţând suspendarea operaţiunilor miniere în statul Minas Gerais, la nord de Rio de Janeiro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.