Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Olaf Scholz: 'Condamnarea opozantului rus Aleksei Navalnîi, incompatibilă cu principiile statului de drept'

Reuters.com
Aleksei Navalnîi

Condamnarea opozantului rus Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare şi care riscă o pedeapsă suplimentară de zece ani în Rusia, este 'incompatibilă cu principiile unui stat de drept', a apreciat marţi cancelarul german Olaf Scholz în cursul vizitei efectuate la Moscova, potrivit AFP.

'În ceea ce îl priveşte pe Navalnîi, poziţia mea este foarte clară: condamnarea este incompatibilă cu principiile statului de drept', a declarat cancelarul german întrebat în conferinţa de presă comună cu Vladimir Putin cu privire la soarta opozantului rus, care a primit îngrijiri în Germania în 2020 după otrăvirea sa cu agent neurotoxic Noviciok, imputată serviciilor secrete ruse, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: VIDEO| Cancelarul german Olaf Scholz: 'Anunţul privind retragerea unor trupe ruseşti de la frontiera cu Ucraina este un semn bun'

Un tribunal rus a început marţi judecarea lui Navalnîi în închisoarea din Pokrovsk (regiunea Vladimir), unde adversarul nr.1 al Kremlinului se află de peste un an şi care riscă alţi zece ani de detenţie.

Anchetatorii îl acuză pe Aleksei Navalnîi de deturnarea a peste 356 milioane de ruble (4,1 milioane de euro) din donaţiile făcute organizaţiei sale anticorupţie (Fondul de luptă împotriva corupţiei /FBK) închisă între timp de justiţia rusă. Opozantul neagă că ar fi deturnat 'o singură copeică' şi denunţă urmăriri penale declanşate împotriva sa pentru a-l ţine cât mai mult după gratii şi a-l împiedica să denunţe corupţia şi a se opune Kremlinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.