Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Preşedintele Joe Biden: 'Imigraţia este o provocare comună pentru SUA şi Mexic'

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a declarat marţi că gestionarea problemei imigraţiei constituie o provocare comună atât pentru Statele Unite ale Americii, cât şi pentru Mexic, relatează agenţia de presă Reuters.

Biden a făcut acest comentariu în timpul întrevederii avute marţi, în Biroul Oval de la Casa Albă, cu omologul său mexican Andres Manuel Lopez Obrador.

El a adăugat că administraţia de la Washington creează căi legale pentru migranţi.

Potrivit EFE, în primele minute ale întâlnirii Joe Biden a apreciat că relaţia sa cu Andres Manuel Lopez Obrador este una ''solidă şi productivă''.

De partea sa, preşedintele mexican Lopez Obrador a spus că relaţiile dintre Statele Unite şi Mexic pot fi intensificate în cadrul Acordului comercial SUA-Mexic-Canada (USMCA), potrivit Agerpres.ro.

Conform liderului mexican, unele tarife prevăzute în USMCA pot fi suspendate imediat.

USMCA a intrat în vigoare anul trecut, înlocuind Acordul nord-american de comerţ liber (NAFTA). Mexicul, care are o frontieră de 3.200 km cu SUA, trimite 80% din exporturile sale către marele său vecin din nord.

La începutul lunii iunie, Andres Manuel Lopez Obrador a boicotat Summitul Americilor, desfăşurat la Los Angeles, din cauză că SUA nu au invitat Cuba, Venezuela şi Nicaragua.

"Nu merg la summit pentru că nu sunt invitate toate ţările din America. Cred în necesitatea de a schimba politica impusă de secole: excluderea", îşi justifica decizia preşedintele mexican.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.