Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Secretarul de stat al SUA: 'Suntem gata să răspundem cu forţă la o nouă agresiune rusă, dar o soluţie diplomatică încă este posibilă'

Business Standard
Antony Blinken

O ''soluţie diplomatică'' este încă posibilă, dacă Moscova acceptă dialogul pentru a dezamorsa criza din jurul Ucrainei, a declarat, vineri, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, într-o conferinţă de presă la Washington, relatează AFP.

''Suntem gata să răspundem cu forţă la o nouă agresiune rusă. Dar o soluţie diplomatică este totuşi posibilă, şi de preferat, dacă Rusia alege această cale'', a precizat şeful diplomaţiei americane, înainte cu o săptămână de discuţii între Occident şi Moscova.

Citește și: VIDEO| Şeful diplomaţiei americane promite Kievului că 'nu vor exista discuţii despre Ucraina fără Ucraina'

Statele Unite nu se vor lăsa ''distrase'' de cererile Rusiei de a împiedica Ucraina să adere la NATO, a afirmat, de asemenea, Antony Blinken, potrivit Agerpres.ro.

''Rusia cere acum ca Statele Unite şi NATO să semneze tratate pentru a retrage forţele NATO staţionate pe teritoriul aliaţilor în Europa Centrală şi de Est şi pentru a interzice Ucrainei să adere la NATO şi vrea să ne antreneze într-o dezbatere despre NATO, mai degrabă decât să ne concentrăm asupra subiectul fierbinte al agresiunii sale împotriva Ucrainei. Nu ne vom lăsa distraşi de acest lucru'', a afirmat responsabilul american.

Occidentul şi Ucraina acuză de mai multe săptămâni Rusia că trimite zeci de mii de soldaţi la frontiera cu Ucraina în vederea unei potenţiale invazii şi l-au ameninţat clar pe preşedintele rus Vladimir Putin cu sancţiuni "masive" şi fără precedent dacă va ataca din nou statul vecin.

Moscova cere la rândul său un acord care să cuprindă garanţii obligatorii din punct de vedere juridic că NATO nu se va mai extinde şi va renunţa la orice activitate militară în Europa de Est şi Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.