Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Vladimir Putin, despre incidentul cu distrugătorul britanic 'Defender'

vestidinrusia.ro
distrugătorul britanic ”Defender

Incidentul cu distrugătorul britanic ”Defender”, nu departe de coasta Peninsulei Crimeea, este o provocare militară efectuată nu doar de britanici, dar și de Statele Unite, a apreciat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în timpul ”Liniei directe” cu cetățenii, scrie RBK.

Dar să afirmi că acest incident putea duce la declanșarea unui nou război mondial, ar fi incorect. ”Ați spus că omenirea s-a aflat în pragul celui de-al Treilea Război Mondial. Firește că nu! Chiar dacă am fi scufundat acea navă, tot ar fi greu de imaginat că omenirea ar fi ajuns în pragul celui de-al Treilea Război Mondial. Pentru că acei care fac acest lucru știu că nu pot ieși învingători din acest război”, a explicat Putin.

Potrivit spuselor sale, nici Rusia nu s-ar fi bucurat dacă evenimentele ar fi decurs după un astfel de scenariu. ”Dar noi măcar știm pentru ce luptăm! Pe teritoriul nostru luptăm pentru noi, pentru viitorul nostru; nu noi am venit la ei… Ei au venit la malul nostru”, a arătat președintele.

Putin a declarat că nu-l îngrijorează nici speculațiile despre un nou război, nici faptul că ”cineva nu respectă alegerea crimeenilor”, dar acest precedent are consecințe mult mai complicate. ”Ia uitați, au făcut mare tămbălău pe motiv că noi am organizat exerciții pe teritoriul nostru, la granița cu Ucraina. Am ordonat Ministerului Apărării să încheie în liniște și să îndepărteze trupele de graniță. Dar în loc să reacționeze pozitiv (…), în loc de asta, ei ce au făcut? S-au proțăpit la granițele noastre”, a spus Putin.

Potrivit vorbelor sale, îl îngrijorează un lucru mult mai fundamental – ”începutul explorării militare a teritoriului ucrainean”. ”Este o explorare militară de teritorii, care se învecinează direct cu noi, iar asta ne creează probleme substanțiale în sfera securității. Este vorba de interesele cu adevărat reale ale Federației Ruse și ale poporului Rusiei”, a declarat președintele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.