Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - 7 oameni au murit în China în urma unor ploi torențiale, iar mii de persoane au rămas izolate

Al Jazeera
Inundații Iordania

Mii de persoane au rămas izolate, şapte persoane au murit, iar una este dată dispărută în urma ploilor torenţiale care au distrus drumuri şi au provocat prăbuşirea mai multor locuinţe din centrul şi sudul Chinei, relatează marţi agenţiile Reuters şi Xinhua, relatează Agerpres.

Citește și:  Papa Francisc intenționează să viziteze Irakul în 2020: 'Această ţară se poate întoarce către viitor printr-o participare paşnică la construirea bunului comun'

Trei districte din oraşul Heyuan, situat în provincia Guangdong, în sudul Chinei, se numără printre regiunile cele mai afectate de cea mai recentă serie de furtuni care continuă de peste o săptămână. Peste 110.000 de persoane au fost afectate, iar 956 de locuinţe au suferit pagube.

Potrivit China Daily, până luni torenţii au măturat 10.800 de hectare de culturi şi au distrus sute de case din provincia Jiangxi. 1,4 milioane de persoane au fost afectate, iar pierderile economice au fost estimate la 2,65 miliarde de yuani (382,41 milioane de dolari).

În regiunea Guangxi din sud-vestul ţării, 20.000 de gospodării au rămas fără energie electrică, iar căile de acces, podurile şi alte elemente de infrastructură au fost grav afectate, conform China Daily.

Potrivit unui buletin emis de adminstraţia de meteorologie din China, precipitaţiile sub formă de ploaie care au căzut în unele zone din Jiangxi şi Hunan au înregistrat valori record.

Ploile vor afecta până joi provinciile Guangdong, Fujian, Jiangxi, Yunnan, Sichuan, dar şi Taiwanul, conform prognozei meteorologice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.