Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO A murit și Lascăr Zamfirescu, ultimul coleg de Clasă Palatină al Regelui Mihai I

Facebook
Inquam ÎPS Pimen Regele Mihai

Lascăr Duiliu Zamfirescu, fiu al diplomatului Alexandru Zamfirescu şi nepot al scriitorului Duiliu Zamfirescu, ultimul coleg de Clasă Palatină al Regelui Mihai I, a murit la vârsta de 98 de ani, potrivit unui anunţă publicat pe pagina de Facebook a familiei regale.

"Prin trecerea sa la cele veşnice, România pierde un tezaur viu al istoriei contemporane şi ultimul prieten din tinereţe care l-a cunoscut pe Regele Mihai în anii formării sale educaţionale", a transmis Casa Regală.

Citește și: A trecut un an de la condamnarea fostului lider PSD! Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

Fiu al diplomatului Alexandru Zamfirescu şi nepot al scriitorului Duiliu Zamfirescu, Lascăr Zamfirescu s-a născut la Berlin, în 23 mai 1922. A început şcoala în Olanda, într-o instituţie religioasă, continuându-şi copilăria în capitalele mai multor ţări (Brazilia, Portugalia), unde tatăl său era trimis ca reprezentant al României.

Ajuns în ţară la vârsta de 14 ani, în 1936 el s-a alăturat Clasei Palatine, din anul al V-lea, până în clasa a VII-a (1939). În această perioadă, a devenit foarte apropiat Principelui Moştenitor Mihai, cei doi formând o prietenie care a rezistat peste decenii. În vacanţele de vară, Lascăr Zamfirescu era la Roma, alături de tatăl său, fiind deseori invitat la Florenţa de Regina-Mamă Elena.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat foc după declarația făcută de Florin Cîțu privind pensiile: Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat

După absolvirea studiilor, la Colegiul Naţional “Sfântul Sava”, a devenit inginer în electromecanică, lucrând 11 ani în uzinele Malaxa, continuând pasiunea pentru inginerie de-a lungul vieţii. În anul 1945, s-a căsătorit cu Elena Rosetti. Este cunoscut şi pentru că a fost fratele disidentei exilate Sanda Stolojan, pe care a apărat-o în faţa organelor de securitate. După întoarcerea Regelui Mihai, cei doi au reluat legăturile, Lascăr Zamfirescu fiind devotat regelui şi prietenului său până la capăt.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.