Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ajunsă vicepremier, Raluca Turcan spune că majorarea salariului minim s-ar putea face pe baza altor calcule

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Raluca Turcan

Formulele luate în considerare de Guvern pentru calcularea nivelului până la care să crească salariul minim includ şi alţi indicatori decât productivitatea muncii şi rata inflaţiei, a declarat, miercuri, viceprim-ministrul Raluca Turcan.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că salariul minim pe economie ar putea creşte cu 7,2%, însă formula de calcul nu a fost încă definitivată de Guvern.

Citește și: Umpluți de sânge! Polițiștii au fost rupți în bătaie

"Acest procent are la bază creşterea productivităţii muncii şi rata inflaţiei. Ceea ce noi am menţionat este că această majorare a salariului minim pleacă de la creşterea şi evaluarea productivităţii muncii şi ratei inflaţiei. Există variante de calcul şi cu alţi indicatori, pot fi luaţi în considerare şi alţi indicatori şi, în funcţie de indicatorii care intră în coşul de calcul, rezultă o creştere de x, y, z. După discuţiile cu partenerii sociali vom ajunge la o variantă sustenabilă, astfel încât, dacă noi creştem salariul cu 99 de lei, cu 100 de lei, cu 101 lei, să avem garanţia că această creştere se regăseşte şi în puterea de cumpărare", a susţinut miercuri Raluca Turcan.

Vice-premierul Raluca Turcan a adăugat că orice alte detalii despre formula de calcul pentru salariul minim vor fi comunicate după şedinţa Consiliului Naţional Tripartit de marţi, 26 noiembrie.

Citește și: Rareș Bogdan îi toacă mărunt pe liderii PSD: Acestor biete viețuitoare li se pare o chestiune firească

În altă ordine de idei, ea a afirmat că rectificarea bugetară va permite asigurarea funcţionării instituţiilor statului până la finalul anului.

"Aş vrea să fie limpede pentru toată lumea: deficitul bugetar la 10 luni este cât deficitul bugetar asumat de guvernarea trecută pe tot anul. Aşadar, Comisia Europeană a fost deja informată cu privire la acest derapaj pe care guvernarea anterioară ni l-a lăsat în braţe. Asta nu înseamnă că ne speriem. În momentul de faţă suntem în etapa rectificării bugetare, ceea ce înseamnă că noi colectăm toate cheltuielile care să asigure buna-funcţionare a instituţiilor până la finalul anului. Atrag atenţia că erau 43 de unităţi teritorial administrative care riscau să pună lacătul pe uşă pentru că rămăseseră fără cheltuieli de funcţionare. Ca să nu mai vorbim de derapajele din alte ministere. Deci, această rectificare bugetară va acoperi tot ceea ce stătea să explodeze până la finalul anului, după care construim bugetul pe anul viitor", a dat asigurări vice-premierul.

Citește și: A apărut dovada! Documentul care lovește direct în Viorica Dăncilă .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.