Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Alexandru Rafila are iar 'meci' cu colegul Daniel Ghiță: Ce i-a reproșat fostului luptător de K1

Facebook
Daniel Ghiță

Daniel Ghiță, fostul luptător de K1 ajuns deputat PSD, pare să fie tratat ca adversar de Alexandru Rafila, și el tot deputat PSD. De data asta, pe Rafila l-a deranjat că Ghiță a participat la protestele care au cuprins întreaga țară.

”Nu știu dacă domnul Daniel Ghiță a participat în calitate de deputat sau de persoană fizică. Care sunt revendicările sau nemulțumirile legate de pandemie. Dacă nemulțumirile sunt în registrul pe care le-am spus eu, sunt de acord cu el. Dacă nu, nu pot fi de acord cu acele lucruri. ”, a declarat Alexandru Rafila.

Citește și: Marcel Ciolacu, ieșire-fulger: ‘Este momentul ca demnitari Voiculescu și Turcan, care au sfidat regulile impuse tuturor cetățenilor obișnuiți, să zboare din funcții!’

Alexandru Rafila a declarat că măsura închiderii magazinelor de primă necesitate la ora 18.00 este o restricţie stupidă pentru că duce la creşterea riscului răspândirii pandemiei, în contextul apariţiei unei aglomerări de oameni. Social-democratul a adăugat că unele restricţii trebuie ridicate treptat, în timp, pe baza unor simulări anterioare care să arate efectele pe care astfel de acţiuni le-ar avea.

„Nu, în niciun caz. Eu sunt în primul rând medic, sunt un om responsabil şi evident acest lucru nu e posibil, dar asta nu înseamnă să stau pasiv la ce se întâmplă, să înţeleg de ce îşi doresc oamenii aceste lucruri. Soluţia este comunicarea, exemplul personal şi măsuri care să ducă cât mai rapid la recâştigarea încrederii. Restricţii stupide la magazinele de primă necesitate trebuie ridicate imediat. Mă întreb de ce au fost introduse la capătul locului, însă măsuri precum folosirea măştii şi altele trebuie să existe în continuare. Restricţiile trebuie ridicate treptat, dar şi după anumite simulări care se fac pentru o anumită activitate. Vezi dacă există consecinţe şi dacă rezultatele sunt favorabile o extinzi la întregul sector”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat dacă este de acord cu protestatarii care au solicitat ridicarea tuturor restricţiilor impuse de autorităţi.

Citește și: Vlad Voiculescu: ‘Nu o să dăm nimănui un premiu pentru că se vaccinează. Suntem în stare de război cu acest virus’

Referitor la limitarea programului magazinelor până la ora 18.00, Rafila a precizat că „este total absurd”.

„Asta duce la creşterea riscului de răspândirea a infecţiei. Puteţi să experimentaţi. Apropo, puteţi să faceţi un pilot şi vedea că organizarea magazinelor la ora 17.00 şi 18.00 duce la dezvoltarea răspândirii pandemiei, nicidecum la scăderea riscului”, a completat deputatul PSD.

Citește și: Claudiu Năsui, ieșire în ‘ritm de dans’: ‘Un pas înainte, doi pași înapoi în lupta contra birocrației’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.